Skip to main content

Боя за коса и фризьорски аксесоари

Филтър
Най-продавани

Боядисване на косата у дома

Боядисването на косата у дома е все по-често предпочитано в забързаното ежедневие. Вярно е, че във фризьорския салон се оставяте изцяло в ръцете на вашия стилист, но това е свързано с предварително и дългосрочно планиране на часове, тъй като процедурата е дълга и изисква време. А ако работите в офис или на място където се натоварвате психически, то висенето във фризьорския салон на всичкия този шум определено няма да ви отмори.

Трудно ли е боядисването на коса вкъщи?

Абсолютно НЕ! Не забравяйте, че вие самата най-добре познавате косата си и от какви грижи има нужда тя. Всичко от което се нуждаете е вашият цвят боя за коса, четка за боядисване, гребен и...една чаша кафе за неделното ви сутрешно боядисване например!

7 бързи стъпки за боядисване на коса у дома

Като за начало бихме ви посъветвали, ако цвета на вашата боя за коса е дълготраен да редувате боядисване на цялата коса и боядисване само в корена на косата. С тази стратегия корените на косата ви ще са винаги освежени, а дължините ще щадите от химична обработка.

Разбира се има и случаи, в които този метод няма да работи успешно. Не се притеснявайте! Новите формули на всяка боя за коса са създадени така, че максимално много да запазят структурата на косъма.

Стъпка 1: Срешете добре косата си и я разделете на 4 сектора по следния начин: Първо разделете косата си „на път“ на две равни половини, както прави всяка майка, когато връзва дъщеря си на 2 опашки. След това разполовете всяка от страните на две. Така би трябвало да получите 4 сравнително равни зони с коса.

Стъпка 2: Няма да сгрешите ако нанесете в краищата олио за лесно разресване, за да не се оплита косата ви, докато я боядисвате.

Стъпка 3: Едва сега разбъркайте боята (смесете боята с активатора). Знаете, че това е химична реакция и готовата хомогенна смес е най-силна точно след разбъркването й.

Стъпка 4: Сложете ръкавиците, които ще откриете в кутията в боя за коса и нека цапането започне...

Стъпка 5: Започнете от нанасянето на боя за коса по контурите на лицето, т.е. „обиколете“ линията на косата си с боя, а след това и вътрешния път, който се получи от разделянето й на сектори. След като сте готови, първо боядисайте корените на всеки един от секторите.

Стъпка 6: След като сте нанесли боя за коса по корените, нанесете и по дължините на косата. (Както вече споменахме, някои от вас е възможно да пропуснат тази стъпка.)

Стъпка 7: Изчакайте определеното време (обикновено 30 мин.) след което измийте косата си. Ако стоите повече време рискувате да уредите структурата на косъма и да получите различен от желания цвят. 

Използвайте шампоан и балсам за боядисана коса и ще се радвате по-дълго време на цвета си.

Колко често да се боядисвам?

Отговорът на този въпрос е строго индивидуален. Някои жени се боядисват заради наличието на бели коси, други пък нямат такива, но искат да сменят цвета на косата си.

Обикновено веднъж месечно е нормално да боядисвате косата си, без да я увредите. За тези от вас, обаче които имат бели коси можем да препоръчаме веднъж месечно боядисване на цялата коса и след 2 седмици освежаване само на корените.

Често ще се налага да се боядисвате и ако използвате червена боя за коса или цветна като например лилава боя за коса, сива боя за коса или синя боя за коса. Тези цветове най-лесно се отмиват и изискват по-голяма грижа, за да се поддържат.

Професионална боя за коса в домашни условия?

Напълно възможно е! На Notino ще откриете разнообразие от различни марки професионална боя за коса, достъпна за употреба у дома. Опитайте щадящата Syoss боя за коса, боя за коса гарниер или се доверете на боя за коса лореал.

Доказана любимка на хиляди жени по света е лесната за употреба loreal боя за коса. Почти всяка ваша приятелка поне веднъж ще е опитала лореал боя. В сайта ни ще откриете подробно описание за употреба на професионална боя за коса лореал, съставено от няколко стъпки, както и прикачените лореал боя за коса цветове. За ваше улеснение ще видите снимка на боя за коса лореал каталог с обозначени номер и име на цвета.

За кой тип коса е подходяща безамонячна боя за коса?

Без съмнение по-леката формула на боя за коса без амоняк трудно ще проникне в плътния косъм, така че бихме казали, че е подходяща за по-тънки и слаби коси. Освен това, обаче трябва да имате предвид, че не всяка безамонячна боя покрива лесно белите коси. Така, че ако имате голям процент бели коси не разчитайте на безамонячна боя за коса или на био боя за коса, а използвайте продукт с амоняк, който ще има по-голяма покривност.

Професионална боя за коса Лореал ЗА МЪЖЕ

Марката се е погрижила да разработи продукт, който да покрие белите коси на мъжете, като направи процедурата абсолютно незабележима. Доверете се на мъжка боя за коса лореал L’Oréal Professionnel Homme Cover 5'и ще получите напълно естествен краен резултат.

Здрава коса = Красива коса

Знаете, че не е достатъчно само да поддържате цвета на косата си винаги свеж. Косата е един от най-важните аксесоари за една жена и тя трябва да се поддържа с ежедневни грижи. Разгледайте портфолиото ни с продукти за грижа за боядисана коса и инвестирайте в здравето на косата си.

Подходящи за след боядисване за т.нар. „кисели“ шампоани и балсами, които имат функцията да възстановят Ph на косъма след химична обработка. А за десерт...косата ви ще бъде благодарна, ако я „почерпите“ с някоя възстановяваща кератинова терапия или маска за коса.

Запознайте се с нашите бои за коса и фризьорски аксесоари

Открийте своя перфектен нюанс и се насладете на чудесното усещане за нов цвят на косата! При нас на едно място ще намерите всичко за боядисване на косата, включително фризьорски принадлежности. Предлагаме ви професионални бои за коса, които се ползват във фризьорските салони, но и бои за боядисване на косата у дома. Красив светъл нюанс ще постигнете с нашите продукти за обезцветяване на косата, а посивялата коса и израсналите корени лесно ще прикриете с боя в спрей. Ако искате само да опитате нов цвят или да го ползвате за специален повод, опитайте измиваща се боя за коса. При това можете да избирате от десетки различни нюанса на естествени цветове до блестящо син или розов! За боядисване на косата при нас можете да закупите и професионални фризьорски аксесоари като купички за смесване на боя, четки за нанасяне или предпазни ръкавици. Ако вашата мечта е къдрава коса, при нас ще намерите и продукти за трайно къдрене или ролки за коса. Изберете най-доброто за боядисване на коса от предложенията на професионалните марки L'Oréal Professionnel, Schwarzkopf Professional, Wella Professionals и много други!