Преминете към основното съдържание

Рутина в грижата за лицето

Почистване, нанасяне на серум и едва след това крем. Започнете и завършете всеки свой ден с кратък ритуал за красива и здрава кожа. Отговорът на въпроса как да се сдобием с красива кожа е по-лесен, отколкото предполагате. Също както всяка сутрин и вечер си миете зъбите, включете в ежедневната си рутина и почистване и хидратиране на кожата. Изберете си козметика за лице по мярка и се запознайте с четирите основни стъпки за грижа за лицето.  

1-ва стъпка- Почистване и премахване на грим

Старателното премахване на грима и почистването е в основата на ежедневната грижа за лицето. Без тях кожата ви няма да успее да поеме необходимите подхранващи вещества и скоро ще започнат да ви измъчват запушени пори.

Избирайте продукти за премахване на грим в зависимост от типа на кожата на лицето си. Мазната и смесена кожа има нужда от почистващ гел, който се измива с вода. Сухата и чувствителна кожа предпочита мляко за сваляне на грим или масло, които трябва да се прилагат с памучен тампон, с който се премахват всички замърсявания. Накрая довършете почистването с вода за лице и преминете към следващата стъпка.

Всичко за почистване и премахване на грим 

пълен текст скрий текста

2-ва стъпка - Пилинг и маска

Включете пилинга и маската за лице в ежедневната си рутина поне веднъж седмично. Първо отстранете с пилинга мъртвите кожни клетки, така подобрявате кръвоснабдяването на кожата и ускорявате възстановяването ѝ. Нанесете го върху влажно лице, масажирайте леко с кръгообразни движения и след това изплакнете. 

След това използвайте маска с повишено съдържание на активни вещества, които предоставят на кожата максимална грижа. Изберете маската за лице в зависимост от конкретните нужди на кожата си в този момент. Помислете дали кожата ви има нужда от повече хидратация, или ще ви помогне почистващата черна маска за проблемна кожа.

Намерете най-подходящия пилинг или маска 

пълен текст скрий текста

3-ва стъпка - Серум за лице

Серумът има по-лека и нежна консистенция от класическия крем за лице и благодарение на това прониква по-дълбоко в слоевете на кожата. Той подготвя кожата за нанасяне на крем и увеличава положителното му въздействие.
 
С нежни потупвания с върховете на пръстите нанесете серума върху почистената кожа и го оставете да попие достатъчно дълго. Едва след това пристъпете към заключителната стъпка от ежедневната ви рутина.
 

Намерете подходящ серум за лице

пълен текст скрий текста

4-ва стъпка - Крем за лице

Матиращ крем за мазна кожа, успокояващ за чувствителна и крем против бръчки за зряла кожа. Кремът за лице хидратира, подхранва, но също така се бори с несъвършенствата като акне или пигментни петна. Достатъчно е да изберете подходящия за вас в зависимост от възрастта, проблемите и типа на кожата.
 
Нанесете върху лицето, шията и деколтето вечер и сутрин. Вечер използвайте нощен крем, който през нощта регенерира кожата и я подхранва, а сутрин – дневен, който я озарява, предпазва от външни влияния и подготвя за гримиране. Допълнете ежедневната рутина също със специален околоочен крем и балсам за устни и се наслаждавайте на усещането за сияйна и здрава кожа!
 

Намерете подходящ крем за лице

celý text skrýt text

пълен текст скрий текста