Преминете към основното съдържание

Рутина в грижата за лицето

Почистване, нанасяне на серум и едва след това крем. Започнете и завършете всеки свой ден с кратък ритуал за красива и здрава кожа. Отговорът на въпроса как да се сдобием с красива кожа е по-лесен, отколкото предполагате. Също както всяка сутрин и вечер си миете зъбите, включете в ежедневната си рутина и почистване и хидратиране на кожата. Изберете си козметика за лице по мярка и се запознайте с четирите основни стъпки за грижа за лицето.  

Почистване и премахване на грим

Старателното премахване на грима и почистването е в основата на ежедневната грижа за лицето. Без тях кожата ви няма да успее да поеме необходимите подхранващи вещества и скоро ще започнат да ви измъчват запушени пори.

Избирайте продукти за премахване на грим в зависимост от типа на кожата на лицето си. Мазната и смесена кожа има нужда от почистващ гел, който се измива с вода. Сухата и чувствителна кожа предпочита мляко за сваляне на грим или масло, които трябва да се прилагат с памучен тампон, с който се премахват всички замърсявания. Накрая довършете почистването с вода за лице и преминете към следващата стъпка.

Всичко за почистване и премахване на грим

пълен текст скрий текста

Пилинг и маска

  Включете пилинга и маската за лице в ежедневната си рутина поне веднъж седмично. Първо отстранете с пилинга мъртвите кожни клетки, така подобрявате кръвоснабдяването на кожата и ускорявате възстановяването ѝ. Нанесете го върху влажно лице, масажирайте леко с кръгообразни движения и след това изплакнете.   

След това използвайте маска с повишено съдържание на активни вещества, които предоставят на кожата максимална грижа. Изберете маската за лице в зависимост от конкретните нужди на кожата си в този момент. Помислете дали кожата ви има нужда от повече хидратация, или ще ви помогне почистващата черна маска за проблемна кожа.

Намерете най-подходящия пилинг или маска

пълен текст скрий текста

Серум за лице

Серумът има по-лека и нежна консистенция от класическия крем за лице и благодарение на това прониква по-дълбоко в слоевете на кожата. Той подготвя кожата за нанасяне на крем и увеличава положителното му въздействие.
 
С нежни потупвания с върховете на пръстите нанесете серума върху почистената кожа и го оставете да попие достатъчно дълго. Едва след това пристъпете към заключителната стъпка от ежедневната ви рутина.
 

Намерете подходящ серум за лице

пълен текст скрий текста

Крем за лице

Матиращ крем за мазна кожа, успокояващ за чувствителна и крем против бръчки за зряла кожа. Кремът за лице хидратира, подхранва, но също така се бори с несъвършенствата като акне или пигментни петна. Достатъчно е да изберете подходящия за вас в зависимост от възрастта, проблемите и типа на кожата.
 
Нанесете върху лицето, шията и деколтето вечер и сутрин. Вечер използвайте нощен крем, който през нощта регенерира кожата и я подхранва, а сутрин – дневен, който я озарява, предпазва от външни влияния и подготвя за гримиране. Допълнете ежедневната рутина също със специален околоочен крем и балсам за устни и се наслаждавайте на усещането за сияйна и здрава кожа!
 

Намерете подходящ крем за лице

пълен текст скрий текста