Слънцезащитен крем за бебета и деца

Филтър
Най-продавани

Как да изберем най-добрия слънцезащитен крем за деца?

Защитете детската кожа от слънчевите лъчи при всяко излизане навън с помощта на най-добрия слънцезащитен крем за деца. Не само по време на почивката на морето, а всеки ден.

Детската кожа е не само по-чувствителна, но и няколко пъти по-тънка, отколкото на възрастните хора, затова лесно изгаря. Не е достатъчен класическият слънцезащитен крем за възрастни, който може да я раздразни. За качествена защита на детската кожа, с която да предотвратите не само изгарянето, но и кожните проблеми, използвайте специални слънцезащитни спрейове и слънцезащитни кремове за новородени и бебета.

Според какво да избираме слънцезащитен крем за деца?

Какво трябва да гледаме при избора на най-добрия слънцезащитен крем за деца?

  • Слънцезащитен фактор – за детската кожа се препоръчват детски слънцезащитни кремове със слънцезащитен фактор най-малко 30, но най-добре е да са със SPF 50.
  • Водоустойчивост – ще оцените практичното качество на слънцезащитния крем за бебета и деца край басейна или на морето, когато децата тичат от водата до хавлията и после обратно.
  • Съставки – качествените слънцезащитни кремове за деца не съдържат съставки, които биха могли да раздразнят кожата. Идеалният слънцезащитен крем за бебета и деца не трябва да съдържа парфюми, консерванти или други алергени. По-безопасно е да изберете натурален или минерален слънцезащитен крем за бебе. Ако детето ви страда от атопичен дерматит, изберете му слънцезащитен крем за деца с атопична екзема, който не дразни кожата.

Видове детски слънцезащитни кремове

Избирайте от многобройните предложения за слънцезащитен крем за бебета и по-големи деца, чиято кожа вече не е толкова чувствителна.

  • Слънцезащитният крем за новородени и бебета е необходимост за най-малките, дори и когато са на сянка.
  • Слънцезащитният крем за деца има по-гъста консистенция и нанасянето му може да отнеме по-дълго време. Заради по-бавното попиване обаче, имате контрол над местата, на които нанасяте, и над цялостната защита от слънцето.
  • Слънцезащитният спрей за деца се нанася лесно и бързо. Не е толкова гъст, колкото слънцезащитният крем, затова е необходимо да повтаряте нанасянето му по-често.

Нашият съвет: Без значение дали ще изберете слънцезащитно мляко за бебета, крем за деца или спрей, при по-дълъг престой навън винаги повтаряйте нанасянето на всеки два до три часа.

Изберете от предложенията ни за слънцезащитен крем за бебета и деца La Roche-Posay, Bioderma или Eucerin и се насладете на спокойни дни на открито, без грижи, свързани с изгаряне или кожни проблеми.