Бебешки шишета

Най-продавани

Как да изберем бебешко шише?

Осигурете на бебето си качествено детско шише. Без значение дали избирате шише за новородено, или започвате със захранване и добавяне на чай, е важно да следите за параметри като форма, материал, обем, вид на биберона за смучене (биберона, от който смуче) или трудност на почистване. Ще ви посъветваме как да изберете най-доброто шише за вода за дете, което да е точно по мярка.

Избирайте подходящото бебешко шише за вода според моментните нужди на бебето. Обикновено се препоръчва да купите наведнъж няколко бебешки шишета и заедно с тях биберони с различна скорост на потока, тъй като за всяко дете е подходящо нещо различно, което да осигурява комфорт за коремчето му.

Видове биберони

Бибероните за смучене за бебешки шишета се произвеждат от силикон или от гумен латекс и винаги са част от детските шишета. Ако е необходимо, към различните шишета можете да купите и отделни резервни биберони (според модела и марката на шишето). Детските шишета се различават по дебита на струята (потока). Обикновено важи това, че по-малките бебета имат нужда от по-бавен поток. Решаваща обаче е и гъстотата на подаваната течност:

 • Бавен поток за чайове и сокове.
 • Средно силен поток за мляко.
 • Бърз поток за каши.

Видове бебешки шишета

Разнообразието от форми и видове детски шишета е наистина голямо, но според общото разпределение по-долу лесно можете да намерите правилния избор за вашето бебе.

 • Класическите детски шишета са безопасни и подходящи за използване у дома и на път. Благодарение на традиционната си форма те са съвместими и с други, лесно достъпни аксесоари за бутилки за вода за деца.
 • Бебешките шишета с широко гърло улесняват с формата си приготвянето и дозирането на бебешката храна.
 • Бебешки шишета против колики са подходящи за деца с чувствителни стомахчета. Специалният им механизъм не позволява проникването на излишен въздух в шишето, както и поглъщането на прекомерно количество въздух от бебето при хранене, което в последствие може да предизвика болки в коремчето или колики.
 • Шишето за кърмачета е специално създадено така, че майките да могат да го използват от време на време, без да нарушават процеса на кърмене. Специалната форма на биберона и мембраната с вентил позволяват съвършено наподобяване на кърмене и бебето суче със същата техника, както от гърдата на майката.
 • Преходната чашка с ушички напомня с формата си на зърното на гърдата и улеснява децата при преминаването от кърмене към пюрета. Освен това, благодарение на практичните си ушички, е много удобна за хващане.

Нашият съвет: Ако използвате и помпа за кърма, закупеното бебешко шише трябва да бъде съвместимо с този уред, за да ви улесни в работата по пресипване на млякото.

Обем на бебешките шишета

За начало – при избора на шише и неговия обем се ориентирайте според възрастта на бебето и евентуално купете по-голямо шише, ако бебето може да изпие повече.

 • Обем 60 мл за 0 м
 • Обем 125 мл за 0 м+
 • Обем 260 мл за 1 м+
 • Обем 330 мл за 6 м+

Материал на бебешките шишета

Детските шишета и преходните чашки се произвеждат от няколко вида материал и всеки от тях има своите предимства. Само от вас зависи кой модел ще ви допадне повече.

 • Стъклото е изцяло безвредно за здравето, не абсорбира никакви миризми и се почиства много добре, което гарантира дългия живот на бутилката. Всички стъклени бебешки шишета са малко по-тежки от шишетата от друг материали и не са устойчиви на удар – но този проблем лесно може да бъде елиминиран с помощта на специален силиконов ръкав.
 • Пластмасата е много лек материал, който е устойчив на удар и падане. Той обаче абсорбира миризми и оцветяване, затова пластмасовите шишета трябва да се сменят по-често.
 • Силиконът е качествен синтетичен материал, който притежава същите характеристики като пластмасата. Той обаче е малко по-мек и при хранене позволява леко да се стисне и помага на бебето да пие.
 • Неръждаемата стомана предлага висока устойчивост срещу унищожаване. Бебешката бутилка от неръждаема стомана е безвредна за здравето на детето и има много дълъг живот.

Почистване на бебешки шишета

При избора на детско шише, освен параметрите и игривия дизайн, обърнете внимание и на самата форма. Прекалено тясното гърло или шишето с извивки могат да бъдат по-трудни за почистване при честото миене и изваряване. Улеснете работата си и по-добре изберете детско шише с гладки стени. Важно е винаги старателно да почиствате и редовно да стерилизирате детските шишета, защото имунната система на детето все още не е напълно развита.

 • След всяко хранене измивайте бебешкото шише под струя гореща вода, като използвате четка.
 • Измивайте старателно и уплътнението на бебешкото шише и самия биберон.
 • След това сложете шишето да се извари за 3–5 минути или използвайте специален стерилизатор за детски шишета.
 • Поставете измитите шишета и биберони върху чиста кърпа и ги покрийте с друга чиста кърпа.

Разгледайте богатата оферта от евтини бебешки шишета от LOVI, Philips Avent и други любими марки, които са грижливо проверени от децата и от техните майки. Ще намерите качествено детско шише със сламка, детски шишета за новородени с весел дизайн, бебешки шишета против колики, биберони и практични детски шишета за вода и чай на notino.bg!