Гребени и четки за коса

Най-продавани

Четки и гребени

Качественият гребен или четка за коса ви гарантират перфектно разресване и мека коса без увреждания. Но как да намерите най-добрите? По правило не съществува един единствен продукт, винаги зависи от вашия тип коса или от това, каква е целта ви. Докато гребенът за коса е по-подходящ за стилизиране, с четката за коса разресвате, оформяте и изглаждате.

Гребен за коса – идеалният помощник за стилизиране

Гребенът за коса върши по-голямата част от работата при стилизиране, както и при сушене със сешоар.

Ако търсите гребен за къдрава коса, изберете такъв с широки зъби. Страхотно разделя къдриците и ги разресва. Колкото по-големи са вълните на косата ви, толкова по-големи разстояния на гребена са ви нужни. Гребенът с най-големи разстояния е идеален и за равномерно нанасяне на маска по цялата дължина на косата.

За тънка, права и дълга коса изберете гребен с гъсти зъби. Гребените с най-гъсто разположени зъби са подходящи за тупиране и придават на косата липсващия ѝ обем.

Четка за коса за разресване

Както вероятно вече добре знаете, четката за коса не е само една. Съществува наистина впечатляващо разнообразие от форми, размери, материали, дори и функции. Кръгла четка за изправяне на коса или четка сешоар, например, ще ви спестят десетки минути пред огледалото.

Най-добрите и наистина най-качествените четки за коса са с естествени влакна. Огромното им предимство е, че не увреждат косата, а щадящо и ефективно я разресват и се грижат за нея. Това са най-често четките за коса с косми от глиган или тези от дърво.

Четки и гребени за коса според материала, формата и функцията

  • Дървени четки за коса: Щадящо разресват, предотвратяват появата на статично електричество в косата и наелектризирането ѝ, а освен това са от естествени материали.
  • Четки с косми от глиган: Предпазват косата от влага и не позволяват да се начупва, придават на косата блясък и мекота, подобряват кръвообращението на скалпа.
  • Кръгли четки за коса: С тях лесно ще оформите меки и дълги вълни. Колкото по-къса е косата, толкова по-малък диаметър на четката ви е необходим.
  • Плоски четки за коса: Използвайте малките плоски четки за разресване от време на време през деня. Голямата плоска четка е по-подходяща за старателно разресване.
  • Четка за изправяне на коса (или още електрическа четка за коса): Четка и преса за коса в едно, за ефективна грижа за косата и стилизиране. Сред тях ще откриете йонизиращи четки за коса, които предотвратяват изсушаването на косата и наелектризирането ѝ.
  • Четка за мокра коса: Изключително подходяща за разресване на мокра коса е широката пластмасова четка за коса.

При нас ще намерите най-добрите четки за коса и най-качествените гребени, които идеално ще прилегнат в ръката ви. За тупиране и изглаждане, четки за сушене на коса със сешоар и за изправяне, за вълниста или права коса, керамични, дървени и любимите четки за коса Tangle Teezer! Е, кои са вашите?