Ароматизирани свещи

Филтър
Ценови диапазон

до

Брой фитили
Подаръци и промоции
Oценка
 •   42
 •   4
 •   5
 •   1
 •   3
Най-продавани

Ароматни свещи

Добрият избор на ароматна свещ е точно това, което прави  атмосферата във вашия дом перфектна. На страниците на Notino ще откриете ароматни свещи, които не само ще изпълнят дома ви с приятен аромат, но и чрез своя дизайн ще се превърнат в стилен интериорен аксесоар. Ако вече търсите коледни ароматизирани свещи, или ароматна свещ като личен подарък за вашите близки,то от нашата обширна гама предложения, със сигурност ще си изберете.

Тайната на ароматните свещи

Каква асоциация правите, когато чуете за ароматизирани свещи? Повечето от вас биха казали може би романтика, спокойствие, уют…

Това от части напълно олицетворява и нашите виждания, но ако вникнем по-дълбоко, то ароматните свещи са и нещо повече.

Ароматерапия

Свещи могат да бъдат използвани с цел успокояване. Мнозина от вас са чували за ароматерапията. Това е терапия, която датира много назад във времето. Истината е, че една добре ухаеща ароматна свещ може да ни отмори така, сякаш сме прекарали часове наред сън. На какво се дължи това?

Ароматът, който разбира се трябва да бъде подбран лично от всеки един, стимулира сетивата по такъв начин, че да може тялото ви да се отпусне максимално. Уханието на дадена свещ би могла да направи вашето кътче пречистено. Място, на което липсват стресът от ежедневието ни, тревогите, напрежението в работата и в личните ни задължения. Това се дължи на различните есенции и масла, съдържащи се в дадените ароматни свещи.

Всъщност специалисти по психология и неврология са доказали, че определени аромати действително влияят на различни сетива в човешкото тяло. Ако например страдате от безсъние, то ароматната свещ с подходяща композиция, може да предизвика сънливост. За страдащите от ниско кръвно пък, бихме препоръчали ароматна свещ с ухание на ябълка.

Кой аромат на свещ е подходящ за вас?

Истината е, че няма конкретна закономерност за това кой аромат на свещ действа на дадено сетиво, настроение и т.н. Ако например за един плодовите аромати на ароматни свещи действат успокояващо, то за вас това може да бъде изключително дразнеща композиция, неспособна да успокои нервната система. Така, че следвайте своите лични предпочитания. Важното е ароматът на свещта да бъде лек и приятен за вас и да подбужда добри настроения.

Кои са най-често срещаните ухания при ароматните свещи?

 • Лавандула – Опитайте вотивната свещ с аромат на лавандула Yankee Candle Lavender. Нейното ухание е нежно и свежо, което е предпоставка за създаването на една по-уютна атмосфера в дома ви. Като цяло бихме казали, че лавандулата действа ободряващо.
 • Ванилия – Ванилията е ухание за любителите на по-тежки аромати. Свещта с дъх на ванилия може да ви навее спомени за прекрасни вечери с любимия човек.

Забележете, че ако закупите ръчно изработени свещи с аромат на ванилия, често те са украсени с ванилова пръчица. Ако се опитвате да измислите оригинален подарък за ваш близък, то една такава ароматна свещ ще бъде чудесна идея.

 • Плодове – За плодовете като аромат на свещи бихме казали, че по-скоро предизвикват приток на енергия. Ако се чувствате отпаднали, изморени след дългия ден в офиса, но все пак имате още задачи за вършене до края на деня, то не е лошо да „презаредите батериите“ с ароматни свещи с дъх на плодове.
 • Канела – Типичен аромат за коледните ароматни свещи. Нима вашата Коледа минава без ухание на канела?

Коледни свещи

Всъщност това са едни от най-търсените във всеки магазин за свещи. Наши безспорни любими ароматни коледни свещи са:

 • Country Candle Merry Christmas – номер едно при уханните чаени свещи за Коледа.
 • Yankee Candle Christmas Cookie – вотивна свещ с прекрасен гурме аромат на Коледни бисквитки.
 • Country Candle Jingle All The Way – красивата дълготрайна ароматна свещ, която може да допълни вашата колекция от свещи за декорация, заради прекрасната си опаковка.

Свещите – красива декорация за вашия дом

Изтънчените декоративни свещи са все по-често срещан подарък. Освен, че ще направите красив подарък, то той ще бъде и също толкова уханен. Ароматът е нещо, което се запомня във времето. Ако улучите десетката при избора за подарък на вашия близък, то той несъмнено ще свързва този аромат с вас, всеки път, щом го усети.

Свещи за подарък

Ако се чудите на какъв аромат да заложите за подарък на ароматна свещ, то ви препоръчваме свещи от пчелен восък Waks Local E-xo-kli-si (n). Интересното тук е, че тази свещ е ръчно изработена в Атина, Гърция. Керамичният съд, в който тя е отлята, е направен от занаятчии в остров Крит.

Как да използваме правилно ароматна свещ?

Много важно е, когато използвате каквато и да е било свещ да бъдете бдителни и да спазвате следните правила:

 1. Не оставяйте свещта да гори без надзор
 2. Винаги поставяйте ароматната свещ да гори върху топлоустойчиви повърхности.
 3. Не допускайте свещта да гори близко до лесно запалими материали.
 4. Не допускайте достъпа на деца и домашни любимци близо до горяща свещ.
 5. Ако усетите, че заспивате, изгасете свещта преди да се отпуснете и да заспите.
 6. Не оставяйте свещта до прозорец или на места, където бива огрявана от светлина, за да не се разтопи и развали нейната форма.
 7. Не поставяйте ароматната горяща свещ и до уреди, които излъчват топлина.
 8. Не оставайте ароматна свещ да гори повече от 4 часа.
 9. Не поставяйте горяща ароматна свещ на неравни повърхности.
 10. Не местете свещта докато гори.
 11. За своя безопасност може да използвате фенери за свещи.