Bioderma

За марката Bioderma

Дермокозметиката Bioderma е създавана с отлично познаване на кожата и нейните биологични механизми. Този научен подход гарантира такъв състав на продуктите, който е точно насочен към различни типове или проблеми на кожата. Козметиката Bioderma не съдържа дерматологично вредящи съставки като парабени, фталати или формалдехиди.

Най-продавани

Bioderma – качествена грижа за вашата кожа

Bioderma е марка, чиито продукти са всеобщо познати, тъй като са достъпни почти във всяка дрогерия или козметичен магазин, както и онлайн. Продуктите на Bioderma са препоръчвани от дерматолози по цял свят, предвид съотношението им цена/качество.

От кога датира историята на Bioderma?

Биодерма започва своята история през 70-те години на ХХ век. Тогава фармацевтът Жан-Ноел Торел въвежда напълно нов подход към дермокозметиката, който уви се оказва успешен. Заедно с помощта на най-големите световни експерти в дерматологията и разбира се благодарение на личния си богат опит, той полага основите на Биодерма като развива първите си патенти.

Важни години за Bioderma

 • 1977г. – Шампоанът Bioderma Node бележи първи значим пробив на пазара на дермокозметиката.
 • 1985г. – Биодерма създават пълна гама продукти, с помощта на дерматолози.
 • 1992г. – Лабораториите на Bioderma стават независими.
 • 2001г. – Открит е първият филиал в Италия, а цялата година е белязана със силно международно присъствие на Bioderma.
 • 2009г. – С цел да окажат медицинска помощ, Биодерма провеждат за първи път своя мисия в Северен Виетнам.
 • 2011г. – Може би най-прогресивната стъпка в историята на марката – основаването на Фондация с цел развитие на дерматологията.

Продуктите на Биодерма

Марката е разработила биодерма продукти за всеки тип кожа – чувствителна, дехидратирана, суха, атопична, мазна, хиперпигментирана, както и продукти за коса, слънцезащитна козметика и биодерма бебе продукти. С две думи, какъвто и проблем да имате с вашата кожа, Bioderma има решение за вас.

Съставът на всички продукти се състои само от чисти активни съставки, които се намират в самата кожа, и затова марката Bioderma гарантира отлична приемственост на своите препарати. Всички продукти за грижа за лицето и кожата са преминали клинични проучвания и са разработени под надзора на експерти в областта на дерматологията, алергологията и токсикологията.

Bioderma Sensibio

Sensibio са продукти разработени специално за чувствителна кожа. Това е тип кожа, при който са налице парене и зачервяване на кожата. Тя се дехидратира твърде лесно, което допълнително допринася за неблагоприятното й състояние.

Какви са специфичните нужди, с които се справя Bioderma Sensibio?

 • Продуктите са специално разработени за грижа за нормална към смесен тип чувствителна кожа;
 • Спомагат за грижата и за много суха кожа, чувствителна и пареща.
 • Бори се със зачервявания и люспи.

Ако имате чувствителна кожа, склонна към зачервяване, опитайте успокояващия крем биодерма сенсибио AR Cream. Той видимо ще намали зачервяванията, като спомогне и за предотвратяване на повторната им поява.

Bioderma Hydrabio

Серия биодерма продукти за дехидратирана кожа. Те са разработени с цел подбуждане на естествената хидратация на кожата. Знаете, че няма нищо по-добро за кожата ви от това тя сама да намери своя баланс. Именно с тази цел, можете да използвате серума за дехидратирана кожа Bioderma Hydrabio Serum. В състава си, серумът съдържа хиалуронова киселина, която спомага за интензивната хидратация на кожата.

Bioderma Atoderm

Може би една от най-разпространените серии на биодерма, предназначена за много суха и атопична кожа. Биодерма атодерм, ще ви помогне с борбата с атопичната кожа не само на лицето, но и на цялото тяло.

Bestseller! Bioderma Atoderm Intensive Baume е интензивно успокояващ балсам за много суха чувствителна и атопична кожа. С редовната му употреба ще забележите положителни ефекти като предотвратяване на кожните раздразнения, омекотяване на кожата, регенерация и възстановяване на естествения баланс.

Bioderma Sеbium

Може би най-препоръчваните продукти за борба с мазната кожа с несъвършенства. Проблем често срещан в тийнейджърска възраст, но и не само.

Навременната грижа при мазна кожа с несъвършенства е изключително важна, освен ако не искате да се „радвате“ на белези на по-късен етап. Ако имате мазна кожа склонна към акне, то опитайте интензивната грижа със салицилова киселина  за проблемна кожа Bioderma Sеbium Global. В състава ще откриете още и:

 • Цинков глюконат
 • Лимонена киселина
 • Естери на млечна киселина
 • Глицерин
 • Гинко билоба
 • Fluidactiv™

За още по-добър резултат почистете първо кожата с мицеларна вода биодерма Sébium H2O. Освен, че ще тонизира и почисти кожата, тя има хипоалергенно действие.

Bioderma Cicabio

Cicabio са продукти, разработени за раздразнена и възпалена кожа. Ако имате синини, натъртвания, охлузвания то тази дермокозметика и точно за вас.

Bioderma Pigmentbio

Както ви споменахме биодерма се бори и с хиперпигментираната кожа. При наличието на такива признаци на стареене на кожата, то опитайте биодерма крем за лице Bioderma Pigmentbio Daily Care SPF 50+, изсветляващ пигментните петна.

Bioderma ABC Derm

Това са серия продукти, предназначени за бебета и малки деца. В серията ще откриете душ гел, кремове за лице, почистващи кърпички и др.

Bioderma Nodé

Продукти за грижа за косата и скалпа. Независимо дали имате суха, мазна или пък нормална коса, а може би и някакъв вид проблеми със скалпа, Биодерма винаги ще намери решение за вас. Козметиката е подходяща дори и за хора с много чувствителен скалп.

Bioderma Photoderm

Слънцезащитни продукти за цялото семейство. Биодерма гарантира най-добрия UVA/UVB баланс. Единствен и неповторим за серията е патентът Cellular Bioprotection™, който предпазва от увреждане на клетъчното ДНК.