Skip to main content

Преса за коса

Най-продавани

Кой вид преса за коса е най-правилният за вас?

Несъмнено пресата за коса е един от аксесоарите в козметичното шкафче на всяка дама. Но може би малка част от жените се запознават в детайли с правилната употреба на всеки вид преса и най-вече дали тя е подходяща за вашия тип коса. В тази статия ще ви помогнем да се запознаете в детайли с това кой вид преса за коса е най-правилният за вас.

Как да изберем правилната преса за коса?

Преса за коса за суха коса

Сухата коса е по-трудна за всякакъв вид обработка. Това така, тъй като за сухата коса е характерен плътен косъм, в който липсва достатъчно количество влага. Именно това е причината сухата коса да не е толкова податлива при обработка с преса за коса.

Видове преса за коса, подходящи за суха коса:
  • Преса за коса с пара – Това, което трябва да знаете за преса за коса с пара е, че изправяйки косата ви тя ще запази максимално влагата в косъма. Както вече споменахме, проблемът при сухата коса е, че няма достатъчно влага. Така, че използвайки преса на пара вие ще гарантирате лъскавия и гладък вид на вашата коса. Пресата за коса с пара е с титаниеви плочи, които се нагряват още по-силно от керамичните такива, за да могат да проникнат в дълбочина на плътния косъм на сухата коса и да го „изпекат“ добре.

 Може би сте чували за преса за коса BaByliss I-PRO 230 Steam Total Protection. Това е професионална преса за коса с контейнер за пара, която е изключително подходяща за дамите със суха коса.

Преса за коса за тънка и слаба коса

Как работи професионална преса за коса с кератин?

Функцията на кератина е да възстанови структурата на косъма в дълбочина, така че обработвайки косата да бъдете спокойни, че няма да има накъсване на косъма. Кератинът ще спомогне за това косата ви да изглежда по-плътна и блестяща. Изборът обаче на подходящата за вас преса с контейнер за кератин няма да бъде лесен, тъй като разнообразието е голямо.

  1. Преса за коса Philips – На марката Philips можете да разчитате, ако искате да получите наистина професионална преса за коса. Все пак инвестицията при закупуване на този продукт не е малка, така че е добре да знаете, че може спокойно да се доверите на преса за коса филипс.
  2. Преса за коса Remington – Все по-нашумялата преса за коса ремингтон също ще ви бъде добър помощник. Изключително щадящ косата уред. Ще трябва да разгледате по-обстойно продуктите на марката, тъй като има доста богата гама ремингтон преса за коса.
  3. Преса за коса Rowenta – В изборът на преса за изправяне с кератин, освен Philips и преса ремингтон ви препоръчваме да разгледате и преса за коса ровента, преди да вземете финалното си решение.
  • Преса за коса с керамично покритие
Как работи професионална преса за коса с керамично покритие?

Керамичното покритие на плочите има функцията да разпределя равномерно топлината и да изправя косъма, без да го уврежда. Не е подходяща за суха коса, тъй като керамичните плочи са по-щадящи и няма да проникнат достатъчно в дълбочина, за да обработят сухата коса. Така, че дамите с тънък и слаб косъм могат да разчитат на този вид преса за изправяне на коса. Предпочитан представител с керамични плочи е Babyliss преса за коса.

ДРУГ ВИД ПРЕСИ ЗА КОСА

  • Преса за вафли – При този вид преса за обем, косата се обработва почти от корен, за да може вълните да повдигнат косъма и обемът да изглежда абсолютно естествен.
  • Ретро преса – Разликата в употребата на преса за коса за вафли и ретро преса за коса е, че вълните образувани от ретро пресата са доста по-едри. Може да се използва както са цялостно накъдряне на косата, така и само за създаване на обем в корена.
  • Преса за къдрици – Често пресата за изправяне и преса за къдрене са един и същи уред. Важно е, когато избирате уреда да се съобразите с това, дали искате само да изправяте косата си или и да я къдрите. Във втория случай подберете преса за коса, чиято плочи са заоблени, за да може да извиват добре косата.
  • Маша за коса – Изключително качествена и щадяща косата е професионалната маша за коса Philips StyleCare Glam BHB872/00. Специфичното при нея е това, че е обогатена с титан цилиндър, който прави косата блестяща и лъскава. Има вграден индикатор, наречен Curl Ready, който предотвратява изгарянето на косъма и ви гарантира здрава коса. Машата е лесна за употреба с цилиндър достатъчно дълъг за дамите с по-гъста или по-дълга коса.

Как да използваме правилно преса за коса?

Колкото и щадяща да е вашата преса за коса не забравяйте, че все пак това е уред за термична обработка, който трябва да се използва правилно.

Стъпка 1: Винаги трябва да измиете и напълно да изсушите косата. Не бива да оставяте косата си влажна преди употребата на преса за коса. За да не се наелектризира косата при измиване използвайте маска или балсам за коса.

Стъпка 2: Разделете косата на сектори, за да ви е по-удобно.

Стъпка 3: Нанесете спрей за преди термична обработка на косата. В сайта на Notino ще откриете достатъчно голямо разнообразие на спрейове за коса за термозащита, от които да си изберете подходящия за вас.

Стъпка 4: Когато започнете обработката на кичур, независимо дали ще изправяте или ще къдрите косата, трябва да се уверите, че кичурът е достатъчно тънък, за да не го повтаряте. Не забравяйте, повтарянето на един и същи кичур е предпоставка за изгаряне на косата. Професионалните преси работят на достатъчно високи градуси, за да изправят или накъдрят тънък кичур само с едно движение на пресата по дължините на косата.