Eau Thermale Avène

ЗА МАРКАТА AVÈNE

Марката Avène носи в себе си силата на термалната вода, извираща в Южна Франция. Едноименните бани от година на година доказват на непрофесионалната и професионална общественост, че термалната вода Avène елиминира затрудненията при атопичен дерматит, псориазис, изгаряния и алергични реакции на кожата.

Филтър
Ценови диапазон

до

За кого?
Подаръци и промоции
Oценка
 •   50
 •   14
 •   2
 •   2
Най-продавани

Лечебните продукти на Avene

Изключително богата е продуктовата гама на лечебни продукти Avene. Френската козметична марка е често препоръчвана от дерматолози по цял свят. Качеството на продуктите е безспорно. Avene се отличават с вниманието към хората с чувствителна кожа – проблем, който все по-често се среща.

Къде започва всичко?

Всичко започва в китно селце в Южна Франция. Удивителното родно място на Avene се намира в меандрите на долината на река Орб. Не къде да е, а в сърцето на националния парк Горен Лангедок. Локацията е изключително добра, имайки предвид, че почти целия парк е покрит с гори, а околната среда е запазена невинна и чиста. Допринасят също и слънчевият и мек климат на Атлантика и Средиземноморието. Растителността е изключително разнообразна. Така, че без съмнение можем да кажем, че качеството на продуктите Avene се дължат не само на професионализма на създателите.

Eau Thermale Avene и излекуваният кон!

Може би сте чували за лечебните свойства на термалната вода Avene. Но каква е нейната история, и какво общо има конят?

Eau Thermale Avene извира от извора "Saint Odile". Легендата е за кон, собственост на маркиз Рокозел, който бил на свободна паша по склоновете на „Черната планина“, намираща се в Южна Франция. Горкото животно страдало от лошо кожно заболяване. За радост обаче конят намира термален извор и дни наред „цопа“ във водите му. Постепенно козината му придобила бляскав и здрав вид, а кожната инфекция била забравена. Така, именно кончето било първият излекуван от лечебните свойства на термалната вода.

В наши дни все повече и повече хора с кожни раздразнения всеки ден употребяват термалната вода Avene.

Най-търсените серии продукти Avene

 • Avene Cleanance – Серия, формулирана със специални съставки, борещи се с последиците от мазната кожа. Целта на тези продукти е да почистят кожата в дълбочина и да подобрят цялостното й състояние. Тук ще откриете почистващи продукти като ексфолиант, почистващ гел, успокояващ измивен крем, както и мицеларна вода, и специализирани грижи за мазна кожа.

Bestseller! Avène Cleanance Expert - емулсия против несъвършенствата на акнозна кожа. Продукт, който спомага за бързото овладяване на акнето и раздразненията на мазната и проблемна кожа. Бързо се абсорбира и не оставя неприятно отежняващо чувство по кожата на лицето.

 • Avene Cicalfate – Както вече споменахме, Avene е грижа насочена към успокояване на чувствителна кожа. Тази серия продукти възстановява повърхностните слоеве на раздразнената кожа, в следствие на различни неблагоприятни фактори.

Препоръчван от дерматолози е Avène крем Cicalfate Cicalfate+ за успокояване и регенерация на много чувствителна кожа. Подходящ е за нанасяне както през деня, така й като нощна грижа.

Какви са характеристиките на крема?

 1. Видим мигновен ефект на успокояване на кожата, още след първата употреба.
 2. Спомага за регенерацията на увредената кожа, ефект видим едва след 48 часа.
 3. Намалява риска от размножаване на бактерии.
 4. Нанася се лесно и попива изцяло.
 • Avene Xeracalm – Серия продукти Avene, подходяща за суха кожа, склонна към сърбеж. Един изключително неприятен проблем на много сухата кожа е сърбежът и опъването на кожата. Знаете, че грижата в този случай е изключително важна, тъй като могат да настъпят още по-неприятни последици от сърбежа. Този вид атопична кожа се нуждае не просто от обикновени хидратиращи продукти, но от специализирани лечебни продукти.

Avеne XeraCalm AD релипидиращ балсам за много суха чуствителна и атопична кожа е може би най-предпочитаният Avеne продукт, който успокоява сърбежа на много сухата кожа. Това се дължи на I-modulia в състава на балсама. Важно е при този тип проблем да се повиши защитния хидролипиден слой, което този балсам осигурява на 100%.

 • Avene Triacneal Expert – Както може би се досещате Avene Triacneal е грижа за кожа склонна към акне. Всъщност акнето и последиците от акне по кожата са един доста сериозен проблем, който засяга не само тийнейджъри, но и хора на зряла възраст. Причините за появата му могат да бъдат различни, от хормонален дисбаланс, до проблеми с наднормено тегло, неправилно хранене а също и лоша хигиена. Без значение от какво е породено акнето ви, то вие трябва освен да се погрижите за първоизточника на появата, то у да лекувате кожата си.

Triacneal Expert е успокояващ крем за лице за кожа с акне. Той действа срещу несъвършенствата по кожата в следствие от акне. След употребата му ще усетите кожата си кадифено мека и нежна на допир.

Съвет: При лечението на акне почистването на кожата е от изключително важно значение, така че преди да нанесете лековития крем, бъдете напълно сигурни, че сте почистили перфектно кожата на лицето си.

В обобщение можем да кажем, че това са само част от сериите Avene козметика, които гарантирано ще ви помогнат в борбата с вашите кожни несъвършенства. Доверете се на качеството и изберете най-правилната и нежна грижа за вашата кожа.

В сайта на Notino ще откриете налични продуктите на Avene на изключително достъпни цени.