Skip to main content
Най-продавани

Изберете си подходящ епилатор

Премахнете нежеланото окосмяване за дълго време или дори завинаги. Изберете си подходящ епилатор и кожата ви ще е красиво гладка.

Опитайте класически епилатори за тяло или епилатор за лице с четка за пилинг, която можете да ползвате за премахване на мъртвите клетки от лицето.

За дълготрайна епилация ползвайте IPL епилатора, който предотвратява израстването на косъмчетата с използване на светлинни импулси, или импулсен лазерен епилатор с дълготраен ефект.

В notino.bg ще намерите епилатори и тримери от престижните марки Braun, Philips и BaByliss.

Съвети за безболезнено обезкосмяване с епилатор

Може ли изобщо да се говори за безболезнено обезкосмяване с епилатор? На първо място трябва да сте наясно, че нито един от методите на обезкосмяване от корен не е напълно безболезнен. Ако беше така, то нямаше да съществуват самобръсначките и всички ние щяхме да се радваме на напълно гладка кожа, без да изпитваме каквато и да е болка. Това обаче няма как да се случи!

Въпреки това има методи, с които можете да направите епилирането по-безболезнено. Дори и най-добрите епилатори могат да причинят голяма болка, ако не ги използвате правилно.

Защо да използвам епилатор за обезкосмяване?

Това е може би най-удобният уред за обезкосмяване в домашни условия. Ако използвате самобръсначка, косъмчетата ще набодат още на следващия ден, а за кола маска вкъщи ви трябват специални умения, ако не искате да се сдобиете със синини!

Епилаторът премахва косъмчетата с корена с помощта на своите малки пинцети. Колкото повече пинцети има на въртящата глава на един епилатор, толкова по-голяма площ обхваща и съответно по-бързо ще приключите с епилирането. Все пак, ако процедурата ви е толкова неприятна е по-добре да се приключи бързо нали?

Освен това средствата за епилатор се инвестират веднъж. Не както при кола маската, за която трябва системно да си купувате ленти, пълнители с кола и т.н. Така, че разгледайте характеристиките на уредите за обезкосмяване и ще се учудите колко достъпна е почти на всеки епилатор цена.

А ако решите да се поглезите, то проверете необходимата за лазерен епилатор цена и ако е достъпна за вас, то ще се радвате на по-безболезнен уред.

Как да направим епилирането безболезнено?

  • Съвет 1: Използвайте епилатора заедно с предпазната шапчица, която прави обезкосмяването по-нежно. Разбира се не всеки модел има такава, но ако не знаете за коя „шапчица“ точно става въпрос, разгледайте моделите епилатор braun silk epil. Всеки епилатор brаun има такава предпазна шапчица.
  • Съвет 2: Не пийте кафе непосредствено преди процедурата! Да се обезкосмите неделя сутрин, докато пиете кафето си е огромна грешка. Кофеинът прави кожата по-чувствителна, а за тази процедура това не е подходящо. Особено, ако използвате епилатор за лице. Кожата на лицето е още по-сензитивна сутрин.
  • Съвет 3: Използвайте функцията Wet & dry на вашия епилатор. Ако търсите такъв уред, вижте харесвания от стотици жени епилатор Philips Satinelle, който е напълно водоустойчив.
  • Съвет 4: Не всеки епилатор е водоустойчив, но ако вече сте харесали модел епилатор филипс или епилатор браун, който няма тази функция, то направете епилацията непосредствено след баня. Тогава порите са все още отворени от топлата вода и коренът на косъма ще излезе по-лесно.
  • Съвет 5: Ексфолирайте кожата си няколко дни преди процедурата. Разбира се това не се отнася при епилация на лице и при употребата на лазерен епилатор.
  • Съвет 6: При обезкосмяване на лице с епилатор първо бъдете сигурни, че кожата на лицето не е намазана с някакъв крем. Това би затруднило епилатора и ще се наложи да повтаряте зони, а това прави процедурата по-болезнена. Ако ви е неприятно да използвате обикновен епилатор в тази зона, препоръчваме да употребите лазерен епилатор за лице.

За кой тип косъм е подходяща повече лазерната епилация?

Идеята на лазерната и на фото епилацията е да унищожи зародиша на косъма и той да не изниква повече. Разбира се няма как да не изникне завинаги, но периодът може да бъде в пъти по-дълъг от обикновеното оскубване. Трябва да имате предвид обаче, че тънките като мъхчета косми се повлияват доста по-бавно и по-трудно, тъй като зародишът на косъма е много слаб. Именно затова преди употреба на такъв вид епилатори е задължително бръсненето.

Що се касае до плътните и тъмни косми – лазерната епилация е подходяща най-вече за тях. Ще откриете видими резултати още след първата процедура.

Обикновен епилатор Philips или лазерен епилатор Philips?

Трябва на първо място да направите разлика не само в цената, но и в начина на употреба. Ако закупите обикновен филипс епилатор, то включвате уреда в контакта или пък го използвате на батерии за моделите, които имат такива и започвате епилирането. Докато при употребата на лазерен епилатор филипс ще трябва първо да избръснете зоната, която ще епилирате поне 2 часа преди процедурата и чак тогава да стартирате.

Отбележете обаче, че ако закупите епилатор лазерен с приставка за лице, то с един уред ще имате епилатор за тяло и епилатор за лице филипс.

Bestseller! Philips епилатор Satinelle Prestige BRE650 е един от най-продаваните уреди с приставки за лице и тяло. Епилаторът гарантирано изскубва косъмчетата с корена, като отстранява дори и най-късите възможни косъмчета, които не са достъпни за повечето уреди. Освен косъмчетата, той ще премахне и мъртвите клетки, оставяйки след себе си кожата кадифено гладка и мека. За още по-голямо удобство Philips Satinelle Prestige BRE650 е водоустойчив и оставя на вас да прецените дали ще го ползвате под душа или на суха кожа.

Епилатори за лице

Бихме ви препоръчали да опитате епилатори браун. Удобен и практичен е браун епилатор FaceSpa Pro 912. Това е система 3 в 1 за епилация за лицето, почистване и тонизиране на кожата. Можете да разчитате нежно да масажира кожата, да я почисти и да отстрани всички остатъци от грим по лицето.

Епилация за мъже

Знаете, че в повечето случаи мъжете имат по-тъмен и плътен косъм, което го прави по-податлив за лазерна епилация. Така, че за по-бърз и дълготраен резултат при мъжете, препоръчваме да се използва лазерен епилатор за мъже.