Маши за коса

Най-продавани

Най-добрият избор маша за коса

В ежедневието си ще срещнете жени с всякакъв вид прическа. Било то небрежна, необуздана коса или пък точно обратното права и гладка коса.

Безспорно обаче най-секси изглеждат къдриците. Е, малко са жените, които имат естествени красиви къдрици, подарени от съдбата. Повечето от нас прибягват до употребата на маши за коса, а по-схватливите могат да се къдрят и с преса за къдрене. Стига разбира се пресата им да е подходяща и да го позволява. Ако обаче искате да закупите маша за коса като отделен уред и нямате представа на коя да се спрете, разчитайте на нашите съвети.

Няколко важни стъпки при избора на маша за коса

СТЪПКА 1

При избора на маша за къдрици основното нещо, на което трябва да обърнете внимание е материалът, от който е произведена. Както и при пресите за изправяне, тук т.нар. барел, който обработва косата бива също няколко вида. Можете да срещнете професионална маша за коса с керамичен, турмалинов или пък титаниев барел. Кой тип маши на кой тип коса прилягат най-добре?

  • Керамична маша за коса – подходяща за всеки тип коса. Плюсът при тях е, че загряват изключително бързо и може би затова са едни от най-разпространените на пазара.
  • Титаниева маша за коса – подходяща за суха и плътна коса. Загрява бързо и обработва добре дори и най-непокорната коса.
  • Турмалинова маша за коса – подходяща за фина коса. С нея можете да постигнете перфектни резултати дори и на по-ниска температура.

СТЪПКА 2

Ако не сте професионалист, а искате да си правите прически у дома, то преценете кой вид маша за коса ще ви бъде най-удобен.

  • Автоматична маша за коса – безспорно най-улесненият, но й по-скъп вариант. Ако сте решили да инвестирате колкото е необходимо във вашата маша за коса, то закупете си автоматична маша и ще си спестите много време и усилия.

Bestseller! С бързо загряващата автоматична маша за къдрици Philips StyleCare Prestige BHB878/00 ще направите своята прическа само за няколко минути. Това е може би най-популярната автоматична маша за къдрене, която нежно навива косата, без да я пречупва по нежелан от вас начин.

  • Маша шиш – или както повечето хора я наричат „тънка маша за коса“. Сравнително лесна за употреба маша, с която стават много красиви и подредени къдрици. Ако смятате, че тепърва ще се учите да работите с маша, то опитайте маша за коса ремингтон Remington Silk Curling Wand CI96W1. Това е вид конусовидна маша, която е лесна за употреба и на изключително достъпна цена.
  • Маша с щипка –Малко по-трудни са за употреба, ако за първи път ще правите опити да накъдрите косата си сама. За сметка на това обаче, крайният резултат е винаги зашеметяващ – коса като от рекламите.

СТЪПКА 3

Внимавайте какъв тип маша избирате, спрямо резултата, който искате да получите. Т.е различните типове маши правят различни на вид къдрици.

Маша за едри къдрици – барел над 25мм.

Опитайте Babyliss маша BaByliss Curlers Pro 180 38 mm, чийто едър барел ще навие косата ви на хубави, естествени къдрици. Това е може би един от най-продаваните модели маша за коса Babyliss, който образува доста едри къдрици. Подходящ е за коса с достатъчно дължина, за да изглежда красива.

Маша за спираловидни къдрици – барел до 19мм.

Подходяща е за жени със средна дължина на косата. Типичен представител е маша за коса Philips - StyleCare Essential BHB862/00. Тази маша за коса филипс е с барел 16мм. и тип маша с щипка. Ако имате тънка коса със средна дължина и търсите Philips маша за къдрици на ниска цена, то това е вашият точен избор.

Маша за афро къдрици

Освен ако нямате свободен цял работен ден пред себе си, за да навиете косата си сама, то потърсете помощта на приятел. Все повече придобиват популярност тези маши, но имайте предвид, че трябва да отделяте косата си на много много тънки кичури и цялостната ви визия ще отнеме доста време.

Освен това косата ви ще се „вдигне“ много така, че ако имате средна дължина коса, по-скоро тази маша не е подходяща за вас.

Маша за ретро къдрици

Без да се замисляме, тук ви препоръчваме удобната и лесна за употреба маша за коса ровента Waves Addict CF4710F0.

СТЪПКА 4

След като сте избрали маша, спрямо вашия тип коса, вида на къдриците който искате да постигнете и степента на сложност при употреба, то можете да се запознаете с различните функции на видовете маши за коса, избрани от вас. Понякога между един и същи вид маша ремнигтон, ровента или пък маша филипс за къдрици има съществена разлика. Обърнете внимание дали в комплекта се съдържат допълнителни приставки, или пък аксесоар ръкавица, с който да не парите ръцете си.

Съвет!

За да се сдобиете с перфектните къдрици, бъдете на 100% убедени, че в косата ви няма никаква влага. Т.е най-подходящо е да я измиете предната вечер или поне 2 часа по-рано преди процедурата по накъдряне. Освен това използването на стилизиращ продукт никак няма да е излишно.

Ако накрая фиксирате прическата с лак за коса, то той трябва да бъде сух, а не мокър лак за коса, ако не искате да развалите постигнатия резултат.