Пяна за коса

Филтър
Най-продавани

Защо да използваме пяна за коса?

Насладете се на обемна коса и перфектно фиксирана форма на прическата. С качествена пяна за коса това е лесно като детска игра. Пяната за коса или течният втвърдител оформят косата, повдигат я и ѝ придават блясък. Изберете най-добрата пяна за вашия тип коса и се радвайте на съвършения резултат.

Пяната за коса, подобно на лака, е сред основните продукти за стилизиране на косата, които я поддържат в желаната форма през целия ден – без значение дали работите, спортувате или отивате на парти.

Как да изберете пяна за коса?

Отделните видове пяна за коса се различават според силата на втвърдяващия ефект, текстурата и типа коса, за които са предназначени. Изберете пяна за коса според нуждите си – ако имате непокорна и гъста коса, не се бойте да прибегнете до силно втвърдяване, за по-тънка коса ще ви бъде достатъчна по-ниска степен на фиксация.

Пяна за коса или втвърдител в спрей?

  • Пяната втвърдител за коса позволява лесно нанасяне. Достатъчно е да напръскате малко количество и с него да оформите прическата. Пяната за коса е по-нежна към косата и не я натоварва.
  • Течният втвърдител за коса в спрей на пръв поглед може да напомня на лак за коса, още повече, че също го пръскате директно в косата.

Пяна за различни типове коса

  • Пяната за тънка коса се отличава с леко втвърдяване. Най-добре изберете пяна за коса за обем. Тя е лека и прекрасно повдига дори и по-слаба и изтощена коса.
  • Пяната за коса за къдрици осигурява еластичност, естествен вид на вълните ви и не слепва косата. Най-добрият втвърдител за къдрава коса предпазва от нежелано начупване и придава блясък на косата.
  • Пяната за коса за мъже е изключително подходяща за стилизиране на късите прически на господата. Придава на косата въздушен вид.

Как да използваме пяна за коса?

  1. Разклатете пяната добре.
  2. Нанесете в дланта си такова количество пяна за коса, което ще ви бъде достатъчно за цялата дължина на косата. Но внимавайте да не е повече – така косата ще стане тежка и увиснала.
  3. Нанасяйте пяната върху измита и леко изсушена коса, най-добре използвайте гребен с широки зъби. Можете да го направите и с ръце.
  4. Срешете косата, за да разнесете пяната равномерно.
  5. Не изплаквайте и изсушете косата със сешоар. Едва след това използвайте преса или маша за коса.