Паста за чувствителни зъби

Най-продавани

Чувствителни зъби

Измъчват ли ви чувствителни зъби и венци? Заложете на паста за чувствителни зъби и атакувайте проблемите. Без значение дали страдате от чувствителност към студени, сладки или горещи напитки, имаме за вас решение, което помага.

Подходящи пасти за чувствителни зъби

  • Възстановява и укрепва зъбния емайл.
  • Предпазва зъбите от кариес.
  • Спомага за трайното намаляване на чувствителността на зъбите.
  • Съдържа минерали, необходими за здрави зъби.

Какво причинява чувствителността на зъбите?

Най-честата причина за чувствителност на зъбите е оголеният дентин под зъбния емайл. До това се стига поради лоша техника за миене на зъбите. По повърхността на дентина има дентинови каналчета, които при контакт със студено, горещо или сладко реагират като активират нервитечрез болка.

Краткотрайна чувствителност може да предизвика и избелването. Тази чувствителност обаче, отзвучава сама след няколко дни.

Какво още можем да направим при чувствителни зъби?

За да засилите ефекта на пастата за чувствителни зъби, препоръчваме да включите в ежедневната си устна хигиена специални зъбни гелове с по-голямо съдържание на калций или флуорид. Ако и тези средства и старателна грижа за междузъбното пространство не помогнат, обърнете се към своя зъболекар. Защото и той има още начини да атакува чувствителността.

Започнете с редовна грижа с помощта на паста за чувствителни зъби Elmex, Sensodyne или Biorepair и скоро ще се радвате на осезаеми резултати.