Тример за брада

Най-продавани

Тримери за брада

Поддържайте правилната дължината и форма на своето стърнище! Модерните тримери за брада ви предоставят много лесно регулируеми приставки за отлично оформяне на всички детайли на брадата.

Така подрязването на брадата никога не е било по-лесно!

В нашия асортимент ще намерите и тример за брада с вакумно улавяне, с който няма да се страхувате от замърсяване на банята или машинка за подстригване на брада с лазерно насочване, с която ще оформите брадата си с прецизността на лазера. И не само това. Предлагаме и машинка за подстригване на брада и коса 2 в 1 за лесно оформяне както на брадата, така и прическата!

На Notino ще намерите машинки за брада от надеждните марки Braun, Philips или BaByliss. Изберете най-добрата и започнете оформянето на брадата c нов ентусиазъм.

Оформете брадата си с тример

Добре оформената брада е аксесоар при визията на мъжете. Грижата за нея обаче е изключително важна, за да получите добър краен резултат. На първо място трябва да знаете, че подстригването на брадата трябва да бъде редовно, за да изглежда тя свежа и подравнена. Ако все още не сте закупили уред, с който да подстригвате брадата си, то вижте нашите съвети за избор на тример за брада.

С какъв уред мога най-лесно да оформя брадата си?

Безспорно най-лесно ще ви бъде с тример за брада. Избягвайте да използвате обикновената си машинка за подстригване на коса, тъй като множество бактерии могат да попаднат на кожата на лицето ви. Не искате да си навлечете неприятни кожни инфекции, нали така? Ако все пак решите да закупите професионална машинка за подстригване филипс за коса и брада, почиствайте я старателно и редовно!

Също не е подходящо да използвате самобръсначка, ако искате редовно да подстригвате брадата си. Самобръсначката е подходяща за „гладко бръснене“, но за редовно оформяне на брада ще ви е необходим професионален уред.

Какво представлява тримерът за брада?

Това е малък и удобен уред с различни по размер приставки, който е предназначен за подстригване и оформяне на брадата в различни дължини. Безкабелен, лесен за употреба и почистване, тримерът е „най-добрият приятел“ на всеки мъж.

Как да оформя брадата си с тример?

 • Стъпка 1: Измийте добре и подсушете брадата си. Бъдете сигурни, че сте избрали най-голямата приставка на вашата машинка за брада, за да подравните първо цялостно брадата.

Внимание! Движете вашия тример за брада срещу посоката на растеж на косъма. В противен случай няма как да подстрижете правилно брадата си.

 • Стъпка 2: Ако искате брадата ви да бъде още по-къса, плавно сваляйте номерата на приставките, докато не постигнете желаната от вас дължина. Не рискувайте да свалите веднага няколко номера по-къси приставки, тъй като можете да направите брадата си прекалено къса.
 • Стъпка 3: Започнете с очертаването на линията на врата, като направите линия точно над адамовата ябълка. Стартирайте с оформянето на линията от центъра (адамовата ябълка) към едната страна на лицето и след това направете същото и към другата страна, като разбира се, се стараете да получите еднаква от двете страни линия.

Ако използвате тример за брада Philips 7000 ще установите колко прецизен може да бъде той при очертаването на линията на брадата. Не се изискват професионални умения, а по-скоро професионален уред!

 • Стъпка 4: Отстранете излишните косъмчета останали под тази линия с най-гладко бръснещата приставка на вашата машинка за оформяне на брада. Всъщност можете да разчитате, че всяка машинка за подстригване Philips достатъчно ниско ще „обере“ косъмчетата, все едно сте ги избръснали със самобръсначка.
 • Стъпка 5: Оформете линията на бузите си.

Ако искате лицето ви да изглежда по-дълго, а брадата ви стилно и прилежно оформена, то направете линиите на бузите си от двете страни, а не ги оставяйте в естествения им вид. Гледайте да имат съвсем лека извивка, а не да бъдат кристално гладки. В противен случай няма да стои естествено.

 • Стъпка 6: Почистете уреда след употреба! Може би ще се изненадате, но ако изберете да закупите професионална машинка за подстригване на брада с вакуумна система, ще почистите само събраните в контейнерчето косъмчета. Това ще ви спести чистенето на банята след оформяне на брада!

Каква е разликата между по-ниския клас тримери за брада и по-високия такъв?

Разбира се, че има основателна причина цената на уредите да бъде различна. По-високият клас машинки за подстригване на брада имат много повече функции, аксесоари и приставки, които допълнително улесняват процедурата.

Един от най-предпочитаните тримери за брада е:

Тример за брада Philips Beard Trimmer Series 7000 BT7510/15. Този уред има въпросната интегрирана вакуумна система, която събира косъмчетата в контейнерче. Освен това можете да настроите дължината на подстригване на вашата брада, а сменяемите приставки ще ви позволят да улучите точната желана от вас дължина. Ножчетата на тази филипс машинка за подстригване на брада са самонаточващи се, което ви спестява инвестицията на нови ножчета след определен период от време. С този тример за брада, оформянето ще бъде като лесна детска игра.

Подберете правилно своя тример за брада

Преди да се спрете на даден модел машинка за подстригване на брада, първо си задайте въпроса по-къса или по-дълга ще поддържам брадата си. Това е изключително важно, тъй като ако поддържате къса брада тип „леко набола“ това означава, че трябва да закупите уред, който да умее да подстригва до 0,5мм. дължина на косъма.

Хубавото в този случай е, че ако вашата машинка може да подстригва косъмчетата толкова късо, то вие ще имате тример за брада и тяло 2 в 1.

И обратното, ако поддържате дълга брада стил „Lumberjack“, то ще ви е необходим уред, който има възможността да подстригва по-дълго. Т.е ще подберете тример за брада, който да има повече приставки.

Предимства на тримерите за брада

 • Малки и удобни уреди
 • Могат да работят с акумулаторни батерии, което улеснява употребата
 • Почистват се лесно
 • Могат да заместят самобръсначката
 • Използват се за подстригване на брада и на косъмчета по тялото
 • Някои тримери имат приставки за носа и ушите
 • Много функции само в 1 уред