Очна линия

Филтър
Ценови диапазон

до

Oценка
  •   40
  •   6
  •   3
Най-продавани

Eyeliner

Очната линия е козметичен продукт, с който можете перфектно да подчертаете очите си. Само със слагане на очна линия и спирала ще постигнете онзи сексапилен поглед, в който мъжете така отчаяно се вглеждат.

За съжаление, обаче симетричното поставяне на очна линия никак не е лесна задача. Често като заглавия на списания ще видите „Как да си сложим очна линия?“, е  и ние искаме да ви бъдем полезни и да отговорим на този така често задаван въпрос.

Нашите хитрини за грим с очна линия

За вашата ежедневна „котешка визия“ можете да използвате…ТИКСО! Да, точно така! Тиксото ще ви помогне да оформите равни симетрични линии с вашата очна линия.

Как се слага очна линия с тиксо?

Залепете малко парченце тиксо, като внимавате единият му край да съвпада с края на миглите ви, а другият с края на веждата. Това е перфектният наклон за изрисуването на секси поглед.

От края на клепача, до „свода“ на окото

Това е най-правилният и прецизен начин за поставяне на очна линия. Ако рискувате да започнете рисуването на черната линия от началото на окото (вътрешната част) към края (външната част), то твърде възможно е, да не успеете да направите двете очи еднакви.

Шаблон за очна линия

О, да! И това вече е измислено! За тези от вас, чиито ръце треперят и всяко поставяне на очна линия е истинско предизвикателство, препоръчваме да използвате шаблон за очна линия. Изберете подходящата за вас форма на шаблона, наложете го на клепача и просто „оцветете“ изрисуваната част. Лесно като детска игра!

Как да си сложа очна линия с лъжица?

Какви ли не опити са правени, за да се постигне лесен и удобен начин за нанасяне на очна линия. Лъжицата е всъщност един „инструмент“ за правилна и еднаква извивка на грима. Подобно на правилото с тиксото, използвайте дръжката на лъжицата, за да очертаете линията от края на миглите, към края на веждата. След това довършете горната извивка на клепача, с кръглата част на лъжицата. Може да звучи трудно, но опитайте и ще се убедите, че не е така.

Каква очна линия да използвам?

  • Очна линия писалка - С нея всяко слагане на очна линия, ще ви бъде по-лесно в началото. Така да се каже, това е препоръчителен продукт за начинаещи. Ако се чудите както точно представлява писалката, вижте този продукт – очна линия лореал L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim. Писалката е с дебелина на линията 0,4мм., което позволява тънкото и лесно оформяне на вашия грим.
  • Гел очна линияКак да си сложим очна линия гел? С четка разбира се! Това вече е продукт за тези от вас, чиято ръка е свикнала автоматично да рисува две еднакви линии, без използването да подръчни средства за това. С две думи, ако тиксото, шаблонът или лъжицата все още са ваши приятели, по-добре е да използвате писалката, а не гела.

Какви са предимствата на очна линия гел?

  • Опаковка, която запазва продукта по-дълго
  • Консистенция лесна за нанасяне
  • Икономична опаковка

Всъщност, ако обърнете внимание професионалните гримьори използват именно гел очна линия. Един от любимите им продукти е MAC Pro Longwear Fluidline. Тази очна линия има интензивен цвят и водоустойчива консистенция. Въпреки това е лесна за изтриване и коригиране на грешки.

Цветна очна линия

Черният цвят е класически, що се касае до продукт като очната линия, но напоследък все повече гримьори експериментират във визиите на своите клиенти. Определено използването на цветна очна линия е акцент в грима. Свикнали сме да виждаме цвят на устните, на сенките за очи, но при очната линия е рядко срещано.

Марката NYX Professional Makeup е създала продукт като очната линия флуид NYX Professional Makeup Glitter Goals, с чиито цветове ще бъдете зашеметяваща.

Малка тайна! Ако използвате сенки за очи, можете да промените цвета на очната си линия. Достатъчно е само да имате подходяща малка четка, с която веднага щом нанесете очната линия и тя все още е мокра, да сложите от цвета сенки за очи, който сте решили. Така частиците сенки за очи ще полепнат върху мократа очна линия и Воала! Имате цветна очна линия!

Как да изтрием „грешките“ при нанасянето на очна линия?

  • С клечка за уши – Това е хитър трик от край време. Ако кривнете леко от правия път, то клечката за уши е винаги под ръка. Намокрете я с тоалетно мляко или вазелин и внимателно, НО наистина много внимателно изтрийте излишната очна линия. Постарайте се да не изтривате грима от цялото си око!
  • С молив в телесен цвят – Понякога се налага да използвате такъв. Все пак не сте с перманентна очна линия, с която се събуждате рано всяка сутрин. Купете си един молив в телесен цвят под ръка, за да прикриете грешките си, ако се наложи.

Първо молив, след това очна линия

Този вариант можете да приложите в краен случай. Ако все още са ви трудни всички начини на нанасяне, защото очната линия е течна, то първо нанесете молив за очи и след това върху него очната линия. Ако сте свикнали да нанасяте лесно молив за очи, то в даден момент ще свикнете и с течната очна линия, но не е проблем в началото да използвате и двата продукта.

Друг вариант е да направите тънки непрекъснати линии с молива за очи, след което да ги свържете с очна линия. Това също е компромисен и лесен начин за нанасяне.