Хайлайтъри

Филтър
Ценови диапазон

до

За кого?
Подаръци и промоции
Oценка
 •   45
 •   8
 •   1
 •   4
Най-продавани

Хайлайтър

Хайлайтърът е продукт, който напоследък нашумява все повече. Почти във всеки грим влог ще намерите обяснение за това, за какво точно се използва хайлайтър, но ние ще ви представим малко по-подробна информация.

Освен, че ще подчертае определени участъци от лицето ви, хайлайтърът ще хидратира кожата в тези зони. Изключително подходящо, ако имате уморена околоочна зона и торбички под очите. Никой не им се радва нали? Колкото и напрегнато да е ежедневието ни, стараем се да не ни личи и да изглеждаме добре.

Как и за какво се използва хайлайтър?

Основа за грим, фон дьо тен, пудра, а сега и хайлайтър. За какво точно се използва този продукт, как се нанася и в кои зони на лицето? И може би най-важното – какъв ефект можем да очакваме? Все въпроси, на които жените по-често търсят отговор.

Какъв е ефектът на хайлайтъра?

Хайлайтърът е продукт, който цели да се подчертаят определени зони от лицето ви – там, където искате да пада светлината. С него можете да:

 • Прикриете пигментни петна по лицето си
 • Скриете тъмните кръгове под очите
 • Направите торбичките под очите невидими
 • Направите тена на лицето да изглежда равен
 • „Преструктурирате“ формата на лицето си

Вижте колко много приложения само с един продукт. Може би някои от вас ще го сметнат за напълно излишен, но повярвайте ни, употребата му винаги си личи в положителна насока.

Как се слага хайлайтър?

Хайлайтърът е добре да бъде нанесен със специална четка за хайлайтър, тъй като това е най-прецизният начин. Независимо дали използвате течен хайлайтър, или хайлайтър стик например, четката че контурира лицето ви най-добре!

Коя четка за лице е подходяща за нанасяне на хайлайтър?

Обърнете внимание на това, че четката за нанасяне на озарител има специфична форма. Тя е плоска и пръсната като ветрило. Косъмчетата са възможно най-меки и деликатни. Формата на четката я прави лесна и удобна за прецизното нанасяне на този продукт.

В кои зони се нанася и защо?

 • Под извивката на веждите – Ако имате малки очи, поставете хайлайтър точно под извивката на веждите си и това оптически ще направи очите ви да изглеждат по-големи и изразителни. Освен това, нанасянето на продукта в тази зона ще промени и начина, по който изглежда формата на лицето ви. Ако имате овално лице например, то можете по този начин да омекотите чертите си.
 • Във вътрешния ъгъл на очите – Още една хитринка за по-свеж вид на лицето. Често професионалните гримьори използват хайлайтър при опушен грим и като основа за преди сенки.
 • По ръба на носа – Чрез нанасяне на хайлайтър по ръба на носа можете да получите ефект на право и перфектно носле.
 • На върха на скулите – Така можете да направите лицето си да изглежда по-слабо и изразително. Когато нанасяте хайлайтър на върха на скулите е важно да бъдете прецизни и да внимавате в двете половини на лицето ви да изглежда еднакво.
 • На брадичката и над устната – За подчертаване на устните, можете да нанесете хайлайтър точно в сърцевидната форма над устните ви и на брадичката. Това ще направи устните ви да изглеждат по-плътни и сочни, без употребата на хиалурон!
 • В средата на челото – Можете да използвате хайлайтър и в средата на челото, ако искате да подчертаете цялостно лицето и да направите така, че да изглежда симетрично.

Какъв хайлайтър да избера?

Когато решите да се сдобиете с този продукт е важно първо да изберете подходящата за вас консистенция. Вече имате представа за това как се нанася хайлайтър и в кои точно зони, така че преценете сами дали течен хайлайтър, прахообразен или кремообразен ще ви бъде удобен.

Освен това, ще забележите, че има най-различни нюанси от този продукт. Та дори и хайлайтър палитра с различни цветове.

Ако имате мургава кожа и искате да прикриете пигментни петна, то насочете се към прасковените нюанси. Идеален представител е хайлайтър лореал L’Oréal Paris True Match. Това е икономичен хайлайтър течен като консистенция, който уеднаквява перфектно тена на кожата.

За разлика от прасковените цветове, розовеещите такива се препоръчват за прикриване на тъмните кръгове под очите. Безспорен бестселър е хайлайтър мейбълин Master Strobing. Забележете не само удобната за хайлайтър стик нанасяне опаковка, но и цената. Ниската за този хайлайтър цена е примамлива за любителите на декоративна козметика.

Няма да пропуснем и кремавите нюанси хайлайтъри. Те се борят с торбичките под очите, като умело ги прикриват.

Повече от един проблем…

Ако имате повече от един от изброените проблеми, не е необходимо да купувате отделни нюанси хайлайтър за всеки от тях. Почти всяка марка има хайлайтър палитра, в която са подбрани по един от всички основни нюанси на продукта.

Bestseller! Опитайте хайлайтър Essence Power. Тази палитра съдържа 4 различни нюанса хайлайтър. Има както блестящи, така и матови нюанси, което ще ви помогне при разнообразяването на грима. Не е необходимо всеки път да бъдете с напълно еднакъв грим нали?

Мазна кожа – прахообразен или течен хайлайтър?

Ако имате мазна кожа и се притеснявате, че употребата на хайлайтър ще направи лицето ви лъщящо, то недейте! Знаем, че лъщенето е един от неприятните признаци на мазната кожа, но този продукт озарява кожата по особен начин. Препоръчваме в този случай употребата на прахообразен хайлайтър.

Противно на това, дамите със суха кожа на лицето могат да опитат от кремообразния хайлайтър. Консистенцията му е подходяща да хидтратира добре кожата в зоните, в които го нанесете. Гарантирано ще усещате кожата си свежа и нежна и ще забравите за сухотата и „подръпването“.