Четки за грим и гъбички

Филтър
Най-продавани

Четки за грим

Козметичната четка е невероятен помощник. Открийте всички видове четки за грим и практични гъбички за фон дьо тен и улеснете нанасянето на дневния или на вечерния грим. С тези професионални четки за грим макиажът ви винаги ще изглежда перфектно.

Синтетични срещу естествени четки за грим

Въпросът не е в качеството, а в това, за какъв тип грим са по-подходящи тези четки.

  • Естествените четки за грим използвайте основно за насипен грим (пудри, руж, сенки за очи).
  • Синтетичната четка за грим обратното, е по-практична при нанасяне на по-мазни основи (червила и течни сенки за очи).

Видове четки за грим:

Четка за фон дьо тен

Четките за фон дьо тен се разпознават по гъстите и разположени едно до друго влакна, които са равни или леко скосени. Ако използвате коректор, заложете на по-малка козметична четка за коректор със скосен връх. Така лесно ще нанесете продукта точно там, където желаете.

Четка за пудра

Пухкавата, кръгла четка с гъсто разположени влакна е идеална за нанасяне на пудра. По-правило четката за пудра има по-дълга дръжка, но съществуват и т. нар. кабуки четки с къса дръжка. Кабуки четката ще ви помогне да постигнете както естествен грим, така и пълно покритие само за миг.

Четка за сенки за очи

Четките за сенки са тънки и много нежни. Добре е да имате две от тях. Една с възможно най-нежните влакна на върха за точно нанасяне на хайлайтър във вътрешното ъгълче на окото, например. Втората четка, с която нанасяте сенки, трябва да бъде малко по-широка, за да осигури удобно гримиране на клепачите.

Четка за устни

В козметичния ви арсенал не трябва да липсва и тънка четка за червило с нежни влакна. С нея винаги нанасяте червилото точно и без да излизате от линията. Изключително удобни са изваждащите се четки за грим, които можете да вземете със себе си на път.

Четка за вежди

Четката за вежди по правило е малка, плоска, със скосени влакна. Позволява прецизно запълване на липсващите косъмчета на веждите, а можете да я използвате и за очертаване на очни линии. Често ще я намерите в двойка със спирала за вежди, с която разресвате косъмчетата и им придавате форма.

Контурираща четка

Контурирането изглежда трудна работа, но с правилната четка се превръща в детска игра. Четката за контуриране трябва да има много гъсти и нежни влакна. С нейна помощ ще стесните носа или ще повдигнете скулите.

  • Гъстата и леко скосена четка за руж е оформена така, че да нанася необходимото количество руж по бузите и да създава нежен, естествен ефект.
  • Плоската ветрилообразна четка за хайлайтър е идеална за озаряване на скулите. По-тънката четка за хайлайтър със заоблен връх осигурява и по-детайлна работа.
  • Четката за бронзант обикновено е с леко скосена форма, както четката за руж. Тук обаче могат да се използват и равно подстригани четки или по твърди със заоблен връх. Зависи от предпочитанията ви.

Почистване на козметични четки

В козметичните четки се събират замърсявания и масла и ако не ги миете, резултатът може да бъде проблемна кожа. А как се почистват четките за грим? Най-лесният начин е да използвате някой от продуктите за почистване на четки за грим.

Най-добре е да изплаквате четките с вода след всяко нанасяне на грим, но най-малко веднъж седмично. Дръжте влакната надолу, за да не позволите водата да стигне до дръжката. Изплаквайте, докато от влакната не започне на тече чиста вода.

Изберете професионални козметични четки за очи, лице и устни, любимите гъбички за фон дьо тен и изгодния като цена комплект четки за грим. При нас ще намерите единствено качествени четки от доказани марки.