Детски прибори за хранене

Най-продавани

Игриви комплекти детски прибори за хранене и други бебешки прибори за хранене

Превърнете храненето на масата с деца в игра! С помощта на детски комплект за хранене, пълен със сладки картинки и весели форми, храната става по-забавна за децата и никоя чиния няма да остане пълна. Ще ви посъветваме как да изберете качествени детски прибори, които ще ви спестят време и ще издържат честото падане на земята.

Как да изберем детски прибори за хранене?

Ако постепенно започвате да захранвате бебето си с пюрета, вече е време за устойчиви и безопасни прибори и аксесоари за хранене. Освен на пъстрите мотиви, размера и материала, при избора се насочете и на това, дали съдовете:

 • заемат малко място,
 • могат да се използват в микровълнова фурна,
 • могат да се мият в миялна машина.

Материал на детските прибори за хранене

Материалът за бебешки прибори за хранене трябва да бъде напълно безвреден и безопасен. Сред най-търсените видове са:

  • Силиконов детски комплект за хранене – той е устойчив, поддържа се лесно и предлага богата гама от форми и цветове.
  • Бамбукови детски прибори – те са леки, екологични и много устойчиви.
  • Дървени детски прибори за хранене – много естетични и устойчиви на удар и падане на земята.
  • Пластмасови бебешки прибори за хранене от PVC със сертификат – те са устойчиви и се произвеждат от устойчиви източници. При производството им не са използвани нефт, фталати или тежки метали.
  • Стъклото и порцеланът са неподвластна на времето класика, подходяща за по-големи и самостоятелни деца.

Видове детски прибори за хранене

В началото на храненето „на маса“ трябва да допълните използваните бебешки шишета с нечупливи купички и детски лъжички за каша, които можете да купите и в красив комплект за хранене на бебе. Когато започнете да носите храна със себе си навън, ще бъде необходимо да разширите комплекта с шишета за пътуване, термоси за храна, детски кутии за хранене с капак и други важни помощници. Не забравяйте за детски лигавник с джобче или ръкави, който предотвратява зацапването на детските дрехи при хранене.

   • Купичката за бебе е идеалният помощник, улесняващ детето при загребване на първите храни. Купичките трябва да бъдат изработени от много устойчиви материали, тъй като често свършват на земята, за това ще се погрижи, например, практичната детска купичка с вендуза за прикрепяне.
   • Детските чинийки с игриви мотиви са сред основните аксесоари за всяко хранене. Можете да избирате от впечатляващо количество мотиви за момичета и момчета, както и от различни форми. Опитайте, например, чиния с прегради, която позволява разделяне на храната според вида или цвета, или дълбока детска чиния за супа.
   • Приборите за деца улесняват малките детски ръчички, за да хващат лесно и правят децата самостоятелни при хранене. Детските лъжички за пюрета и детските прибори се избират най-добре според възрастта на детето.
   • Чашките за деца предлагат безкрайни възможности заради многобройните си форми и модели. Чашките със сламка са подходящи за деца, които тепърва се учат да пият. Чашките с капаче можете да използвате при разходка навън.
   • Термосите за храна и напитки позволяват удобно хранене на път. Яденето издържа студено или топло дори за няколко часа.
   • Затварящите се кутии за храна с весели мотиви можете да използвате не само за сервиране на закуска, но и за съхранение на хранителни продукти.
   • Бебешките мрежички за плодове (често наричани и биберони за плодове) служат за сервиране на пресни плодове, зеленчуци или тестени изделия на малки деца в периода, когато преминават от течна към твърда храна.
   • Комплектът детски прибори за хранене обикновено съдържа всичко необходимо за първото „хранене на маса“. Част от него е чинийка с купичка, а често качественият детски комплект за хранене е допълнен с детски прибори и сладка чашка в същите цветове.

Търсите сладурски комплект детски прибори за хранене, устойчиви на падане съдове с вендуза, биберон за плодове или детска чинийка? Изберете от многобройните и пъстри предложения за детски прибори за хранене, пълни с цветове и игриви мотиви, предназначени за най-малките членове на семейството около масата, и превърнете всяко хранене в забавление! Ще намерите многобройни предложения за продукти за бебе на notino.bg.