Мазна коса

Избрали сте
  • Мазна коса
  • За жени
Филтър
Ценови диапазон

до

Подаръци и промоции
Oценка
  •   25
  •   14
  •   3
  •   2
Най-продавани

Мазен скалп

Измъчва ли ви мазна коса? Излезте от въртележката на ежедневното миене и събиране на косата в кок. Имаме по-ефективни решения!

Какво да направим, за да нямаме мазна коса? Най-честите причини, освен стреса, са хормонален дисбаланс или хранене, както и използване на неподходяща козметика. Това означава, че алфата и омегата е правилният избор на подходящ шампоан за мазна коса, който ограничава омазняването и придава на косата ефирност и обем.

Препоръчителна грижа за мазна коса

Нанасяйте шампоана за мазна коса в кожата на главата внимателно, с кръгообразни масажни движения. Не търкайте и не натискайте скалпа. Изплаквайте косата с хладка или студена вода. Студената вода помага за свиване на порите на скалпа, а по този начин намалявате и омазняването на косата.

Ако имате прекалено мазна коса, специалистите препоръчват да тренирате косата си и да удължавате интервалите между измиванията. Тоест, колкото по-често миете косата си, толкова повече себум образува скалпът!

Но как да прикрием мазната коса без миене и събиране в кок? Опитайте сух шампоан. След нанасянето му косата ви ще бъде свежа и красива, сякаш току що сте я измили!

Какво, освен шампоана, помага при мазна коса?

Как да се справим с мазната коса, когато само шампоан не е достатъчен? Веднъж или два пъти седмично нанасяйте маска за мазна коса. Маската подхранва косата и избавя скалпа от излишния себум.

При мазен скалп може да помогне и пилинг за коса, който отстранява от кожата замърсяванията и остатъците от стилизиращи продукти. И в двата случая подобрението се забелязва още след първото нанасяне!

Пърхот и сърбеж

Мазната коса и пърхотът често вървят ръка за ръка. Срещу тях помага шампоан за мазна коса с пърхот, който премахва люспите на пърхота, като едновременно с това предотвратява образуването на нов за няколко седмици.

Ако ви измъчва сърбеж, опитайте шампоан за мазна коса с витамин Е, който възстановява и успокоява скалпа. Решение са и натуралните шампоани за мазна коса. Освен че успокояват раздразнения скалп, те придават невероятен аромат на косата ви!

На notino.bg ще намерите най-качествените шампоани за мазна коса от Kérastase, Natura Siberica и други специалисти в грижата за косата, при това на страхотни цени!