Бебефони

Филтър
Ценови диапазон

до

Тип захранване
Подаръци и промоции

Бебефон – малкият голям помощник на всяка майка

Как да държите под контрол бебето си 24 часа дневно? Бебефоните ви позволяват да го правите. Бебефоните функционират много опростено като малки радиостанции, които са съвършено приспособени за непрекъснат контрол на бебето ви.

Защо бебефоните са толкова необходими?

Ако от дългия списък с всички вещи за бебето нещо наистина ще ви влезе в употреба, то това е бебефонът. Този малък уред значително ще улесни грижата за малкото ви съкровище:

 • Можете да се отдалечите. При това без да се притеснявате дали нещо не липсва на бебето ви. Спечелете време за готвене, чистене, отдайте се на работа или си починете – и всичко това със съзнанието, че имате 100% надзор над бебето.
 • Няма да се отделяте от хората. Без притеснения ще поседите с приятели на балкона, докато бебето заспи в креватчето си, майките, които не използват бебе фон трудно биха си позволили това.
 • Насладете се на отпуската. Ще оцените бебефона особено при пътуване. Да прекарате приятни моменти извън дома е много по-лесно с този помощник.
 • Ще направи от вас супермайка. Защото някои бебефони позволяват да следите идеалната температура в стаята на бебето, затоплят кошчето, светят с успокояваща светлина или ви дават възможност да успокоите детето с гласа си и от разстояние.
 • Ще тренирате заспиване. В момента, когато решите да опитвате заспиване без мама, бебефонът също е много полезен.

Основно разделяне на бебефоните

Как да изберем бебефон? Най-напред трябва да помислите какво трябва да прави уредът.

 • Аудиобебефон: Позволява звуков контрол на детето и ще послужи на майката страхотно за основна употреба. Аудиобебефоните са по евтинии имат по-добър обхват от видеобебефон с монитор. Освен това са много компактни, следователно са идеални за път.
 • Видеобебефон: Осигуряват визуален контрол над бебето. Не трябва да се притеснявате за детето само заради движенията му по време на сън. Качественият бебефон с камера е малко по-скъп, има по-малък обхват и сигналът по-често се нарушава.
 • Бебефон с монитор за дишане: Наблюдението на дишането на детето се препоръчва до едногодишна възраст. Така комбинацията от бебефон с монитор е незаменим помощник.

По какво се различават бебефоните?

Бебефоните се различават по техническите параметри, с които трябва да се запознаете, преди да купите уреда.

 • Преносът на звук може да бъде аналогов, цифров или посредством интернет. Аналоговите бебефони имат голям обхват (идеални са за голям апартамент или къща с градина), въпреки че сигналът често се нарушава. Дигиталните бебефони обратното – имат по-малък обхват (идеални са за града и по-малки апартаменти), но нарушаването на сигнала е по-рядко. Интернет бебефоните зависят от интернет връзката и затова са идеални за дома, а не толкова при пътуване. Сред тях попадат и смарт бебефоните, които функционират на принципа на радиостанция и приложение в смарт телефон.
 • Обхватът и броят на каналите са други важни величини. В по-малките апартаменти няма проблеми с обхвата на сигнала. Ако обаче живеете в по-голяма къща с много пречки (стени, дървета в градината и други), големият обхват трябва да бъде важен критерий при избора. Обикновено важи и това, че колкото повече са каналите, толкова по-голям е шансът да намерите точния, който няма да има смущения.
 • Захранването, за да може бебефонът да е винаги в готовност за експлоатация, се осигурява от батерия (сменяема или зареждаща се вътре в уреда), включване към мрежата или USB. Възможността за захранване с помощта на батерия (безжичен бебефон) ще оцените най-вече, когато пътувате.

Изброените критерии трябва да бъдат основен филтър за това, бебето ви да е следено от най-добрия бебефон, приспособен към вашите изисквания. И без значение дали това ще е аудио или видеобебефон, повечето от тях ще ви зарадват и с други специални функции, сред които са възможност за двустранна комуникация, пускане на приспивни песнички на запис, най-различни сензори за ситуации в помещението или системи за предупреждение, ако бебефонът няма сигнал и др. Изберете своя бебефон и се насладете на грижата за детето си по-спокойни!