Паста за зъби

Филтър
Най-продавани

Как да изберем правилната паста за зъби?

Зъбите са част от тялото ни, за която не се грижим достатъчно добре, казват зъболекарите. Грижата за тях обаче, е от изключително голямо значение. Чрез зъбите смиламе храната си, която ако попадне в тялото ни не добре смляна, може да предизвика стомашни проблеми. Затова здравите зъби са необходимост на всеки от нас.

Как да поддържаме зъбите си здрави?

 • Мийте зъбите си сутрин и вечер.

Както казват нашите баби, сутрин зъбите се мият за красота, а вечер за здраве. Т.е не пропускайте да миете зъбите си вечер. Ако все още нямате такъв навик, най-лесно е да направите „Аларма“ на телефона си всяка вечер, преди лягане.

 • Използвайте вода за уста.

Водата за уста има функцията да отстрани остатъците от замърсяване и бактерии, които не сме успели да премахнем при миенето.

 • Използвайте конец за зъби

Употребата на конец за зъби е препоръчително поне веднъж дневно, за да почистите междузъбните пространства от натрупана храна и плака.

 • Посещавайте редовно зъболекар.

Е да, не съм чувала някой да изгаря от желание да посети зъболекаря си, но не бива да пропускаме това посещение поне веднъж годишно, ако искаме да имаме здрави зъби!

Коя е най-добрата паста за зъби за вас?

Отговорът на този въпрос зависи от това дали имате някакви проблеми със зъбите или венците, а може би и предразположение за все още не появили се проблеми. Имайте предвид, че пастата за зъби е козметичен продукт, чиято основна функция е да почисти зъбите и венците от замърсявания, но и да лекува проблеми. Така че, вижте повече информация за различните видове паста за зъби, за да прецените, коя от тях е подходящата за вас.

Избелваща паста за зъби

Често срещан проблем са жълтите на цвят зъби. Това се получава не само от лоша хигиена, но и от употребата на продукти, които оцветяват зъбите.

Ако пиете често кафе, вино или пък сте активен пушач, то твърде възможно е зъбите ви да пожълтеят. Препоръчваме използването на паста за зъби с активен въглен. Това е т.нар. черна паста за зъби, която има за цел избелване на зъбите и защита на зъбния емайл. Опитайте ефективната паста за избелване на зъби Ecodenta Expert Black Whitening, която е на изключително достъпна цена в опаковка от 100 мл. Това е паста за зъби без флуор, чието предозиране по принцип е опасно за здравето.

Важно е да имате предвид, че избелваща паста за зъби с активен въглен не е подходяща за употреба от хора с чувствителни зъби. Всяка паста за зъби избелваща има функцията да изсветлява зъбите, но така може да се повреди емайла. Това прави ефективната черна паста за избелване на зъби враг на хората с чувствителни зъби.

Паста за чувствителни зъби

Притежателите на чувствителни зъби и венци знаят колко неприятен и досаден е този проблем. Това е свързано с ежедневна болка при попадане на топла или студена храна, както и „тъпа“ болка при стискане на челюстта. За да облекчите този проблем е добре да използвате реминерализираща паста за зъби, която да облекчи тези симптоми.

Опитайте пастата за чувствителни зъби и венци Ecodenta Green Sensitivity Relief. Този продукт намалява чувствителността на зъбите, като подсилва зъбния емайл.

Кървящи венци

Знаете, че това е проблем, който трябва непременно да се лекува. Ако не използвате паста за стягане на венците е възможно след време да се наложи употребата директно на пародонтоза паста за зъби. Това е може би един от най-сериозните проблеми на устната кухина. Отпуснатите и кървящи венци предвещават падане на зъбите, а това е крайна мярка, до която не бива да се стига. Така че, обърнете внимание навреме на кървящите венци и използвайте подходяща паста за зъби за венци с този проблем.

Bestseller! Lacalut Aktiv е препоръчвана от зъболекарите паста за зъби, която гарантирано понижава кървенето на венците.

Паста за зъби против кариес

Знаете, че ежедневно зъбите ни са подложени на всякакви изпитания и понякога емайлът се разрушава и се образуват кариеси. Ако мислите, че сте предразположени към образуването на кариеси, то е добре да предприемете мерки за това навреме.

За никого не е тайна, че именно захарта е враг номер едно на зъбите и предвещава образуването на кариеси. А най-честите потребители на захар са децата. Затова е важно да се погрижите на малчуганите и да закупите на децата си детска паста за зъби против кариеси.

Препоръчваме ви пастата за зъби Splat Baby. Това е натурален продукт в комплект с масажна четка за зъбите на най-малките дечица.

Важни правила, при миенето на зъби!

 • Не съкращавайте времето. Миенето на зъби, трябва да е не по-кратко от 2 мин.
 • Не хабете продукта. Достатъчно е количество, колкото грахово зърно, за да измиете зъбите си. Ако хабите прекалено много от продукта, може би е добре да закупите диспенсър за паста за зъби.
 • Ако използвате паста с активен въглен, то е добре първо да измиете зъбите с обикновена паста за зъби.
 • Мийте зъбите си с кръгови движения. Внимателно обръщайте внимание на всеки зъб, дори и на най-задните мъдреци, ако имате такива.
 • Не пропускайте миене на зъби сутрин и вечер, а ако имате възможност го правете след всяко хранене.
 • Подменяйте често четката си за зъби. Ако използвате електрическа четка за зъби, обърнете внимание на това да сменяте главата на четката, когато е необходимо.
 • Използвайте средно твърда четка за зъби. Ако обаче имате проблеми с венците, използвайте мека четка за зъби.

Редувайте пастите за зъби.