Помпи за кърма

Най-продавани

Помпи за кърма

Помпата за кърма е страхотен помощник на майките, защото служи за бързо събиране на кърма от гърдите и едновременно с това подпомага стимулирането на лактацията, а през деня и през нощта облекчава пълните с мляко гърди между кърменията. Без значение дали искате да съхраните кърма за по-късно дохранване на детето, или решавате проблем с кърменето, най-добрата помпа за изцеждане на кърма ви очаква в Notino!

Предимства на помпата за кърма

 • Помага за стимулиране на потока на кърмата и решава някои проблеми с лактацията и кърменето.
 • Облекчава гърдите преди или след кърмене.
 • Подходяща е за майки, родили с цезарово сечение или ако бебето се е родило преждевременно и не може да бъде кърмено чрез поставяне на гърдата.
 • Позволява да се приготви кърма в запас или храненето на бебето да се повери на друг член от домакинството.
 • Изпомпването с помощта на помпа за кърма е много по-приятно, отколкото класическото изцеждане.
 • Помпата за кърма не заема много място и е много практична при пътуване.

Как да изберем помпа за кърма

В офертата ни ще намерите ръчни и електрически помпи, които ще се превърнат във верен помощник през периода на кърменето. При избора на помпа вземете предвид честотата на изпомпване, обема на резервоара, системата за изпомпване и други функции. Ще ви посъветваме как да изберете помпа за кърмене точно според потребностите си.

Типове помпи за кърма

 • Ръчната помпа за кърма, позната още като мануална помпа за кърма, е подходяща за майки, които нямат никакъв проблем с образуването на кърма и искат единствено да облекчат и освободят гърдите или от време на време да съхранят кърма в запас. Практичната ръчна помпа за кърма е снабдена с приставка, която създава вакуум. Стимулирането на гърдата става чрез ръчно натискане на буталото и млякото бавно се оттича в бутилката. Преимуществото на ръчните помпи за кърма е по-ниската им цена, но все пак това е по-малко комфортният вариант.
 • Електрическата помпа за кърма предлага на майките по-голямо удобство при редовно изпомпване. Ако искате да стабилизирате повишената лактация и да облекчавате гърдите няколко пъти на ден, по-бързият и по-ефективен избор за вас е електрическа помпа за кърма, отколкото ръчна. В засмукващата глава отново става вакуум, самото стимулиране на гърдата се извършва автоматично, което позволява да изберете както силата, така и скоростта на изпомпване на кърмата. Електрическите помпи за кърма работят на батерия, чрез включване в електрическата мрежа или на зареждане от акумулатор през USB кабел, като някои видове помпи предлагат и комбинации.

Обем на резервоара

Обемът на резервоара обикновено се движи между 120 и 300 мл. При избора на помпа преценете колко мляко дневно искате да изпомпвате и вижте дали в опаковката е включен допълнителен резервоар за кърма. Имайте предвид и това, че обикновено шишетата се купуват отделно.

Начин на изпомпване на кърма

 • Еднофазната помпа за кърма е подходяща за майки, които нямат проблем с лактацията. Този вид помпи позволява регулиране на вакуума при изпомпване така, че майката да се чувства възможно най-комфортно.
 • Двуфазните помпи за кърма са подходящи за майки, които след раждането трябва да стимулират и балансират лактацията. Този вид помпи съвсем вярно имитира начина на кърмене на бебето и затова има две фази. Във фазата на стимулиране се извършва подготовка на гърдата и изпомпване без изтичане на мляко, след което следва фазата на лактацията, когато започва същинското изпомпване на кърмата.
 • Трифазната помпа за кърма е подходяща за майки с проблеми при кърменето. Помага да се стабилизира и увеличи лактацията, а освен фазата на изпомпване и стимулация, включва и масажиране на гърдата.

Други функции на помпата за кърма

Някои помпи за кърма предлагат и други функции, които могат да направят по-приятен процеса на изпомпване. Сред тях са:

 • Масажна подложка за намаляване на болката в гърдата.
 • Дисплей с индикатор за състоянието на батерията.
 • Стимулиращ режим за подобряване на лактацията.
 • Регулиране на интензивността на изпомпване.

Как правилно да изпомпваме кърмата с помощта на помпата?

Преди първото изпомпване старателно разгледайте информацията на листовката. Обикновено важи това, че майката трябва да бъде на тишина и спокойствие и да започне изпомпването с лек масаж на гърдите и изпиване на чаша чай, загряване под душа или топъл компрес.

Помпата за кърма е незаменим съюзник по време на тежкия период на кърмене, който улеснява проблемите с лактацията и освобождава гърдите от болката. Разгледайте още днес многобройните помпи за кърма, които предлагаме.