Преминете към основното съдържание

Как да избелим зъбите си

С широка усмивка и бели зъби ще засияете във всяка ситуация! Как да избелим зъбите си, без обаче да ги увредим? Забравете за домашното избелване на зъбите с лимон или ягоди със сол, с които ще нарушите зъбния емайл и ще си докарате по-голяма чувствителност на зъбите. По-добре заложете на старателното почистване и качествените продукти за избелване на зъби, които лесно и без да увреждат, ще отстранят повърхностната пигментация, включително петната от чай, кафе или червено вино. Запознайте се с начините, по които да имате бели зъби и в същото време да бъдете щадящи към зъбния си емайл. 

Комплекти за избелване на зъби

Представляват един от най-ефективните методи за бързо избелване на зъбите вкъщи. Само след няколко дни до две седмици редовна употреба обещават избелване с няколко нюанса. В комплектите ще намерите гел, съдържащ ефективни избелващи съставки, а в някои дори и LED осветление, което подпомага избелващия ефект. Не толкова голямо предимство на комплектите е високата им цена, но резултатът със сигурност си струва.

Как се използва комплектът за избелване на зъби?

Пълните апликатора с избелващия гел, слагате го в устата си и леко стискате зъби. След като изтече определеното от производителя време (обикновено 10–15 минути), изваждате апликатора почиствате го и старателно изплаквате устата с вода. През следващите дни повтаряте процедурата според указанието, докато постигнете перфектно избелване.

Избелващи ленти за зъби

Те са много харесвани заради лесното и комфортно използване. Според производителите се справят дори и с пожълтели зъби и изразителни петна. Обикновено можете да се радвате на първите резултати след седмица редовно нанасяне.

Как се използват избелващите ленти за зъби?

Достатъчно е да извадите избелващата лента от опаковката и да я притиснете към измитите зъби откъм страната, върху която е гелът за зъби. Качествените ленти за зъби не се хлъзгат и след изтичане на определеното време лесно ги отлепяте, изхвърляте и старателно изплаквате устата с вода. Повтаряте целия процес, посочен в указанието, докато зъбите ви станат като перли.

Избелващи пасти за зъби

Избелващите пасти за зъби са сред най-евтините и най-щадящите начини да избелим зъбите си. Някои от тях функционират на принципа на много леко търкане на пигментацията с помощта на абразивни четки, други съдържат избелващи съставки (най-често пероксид), които премахват пигментацията от зъбите и самата структура на емайла. За видите резултата, обикновено трябва да изчакате няколко седмици до месеци. Подходящи са и за по-доброто поддържане на бели зъби, отколкото интензивното избелване.

Как да използваме паста за избелване на зъби?

Мийте зъбите си два до три пъти дневно по същия начин, както с обикновена паста за зъби.

Избелващи пудри за зъби

Благодарение на деликатните си частици те не само почистват и леко избелват зъбите, но и излъскват повърхността им. Що се отнася до ефективността и бързината на избелване, имат резултати, подобни на избелващите пасти за зъби. Освен това някои пудри съдържат активен въглен, който се използва като средство за естествено избелване на зъбите от векове, но след като измиете зъбите си, трябва да изплакнете и мивката

Как се използва избелващата пудра за зъби?

Загребете малко количество от избелващата пудра върху влажна четка за зъби и измийте зъбите си по обичайния начин. Можете да използвате пудрата вместо паста за зъби или да я редувате с пастата.

Избелващи писалки за зъби

Избелване до няколко нюанса и резултати още след първите 2 до 4 нанасяния. Това обещават избелващите писалки, съдържащи ефективен избелващ гел. Благодарение на четчицата позволяват бързо и прецизно нанасяне и в междузъбните пространства, където често се появяват петънца. При някои писалки ще намерите и уред за ускоряване с LED осветление за още по-сияен резултат.

Как се използва писалката за зъби?

Внимателно нанасяте гела по зъбите с четчицата, без да докосвате венците, езика или устните и го оставяте да засъхне поне минута. След изтичане на определеното от производителя време за действие леко отстранявате остатъците с четка за зъби. И после можете да се усмихнете широко.