Преминете към основното съдържание

Колаген в козметиката

Колагенът е основният елемент на клетъчната архитектура, която помага за поддържане на структурата, здравината и устойчивостта на кожата. Това е протеин, който се намира в животински вид (кости, кожа), но можем да намерим и негова растителна алтернатива, която се добива от богати на хранителни вещества водорасли, наречени ирландски мъх (Chondrus crispus). Освен телешки и свински колаген за козметичната и фармацевтичната промишленост се използва също рибен колаген, който се усвоява най-добре.

 

Козметика с колаген

Колагенът има вълшебното свойство бързо да редуцира неравностите по кожата и също като хиалуроновата киселина свързва голямо количество вода, затова колагенът и хиалуроновата киселина са едни от най-търсените вещества, предпазващи от признаците на стареене.

Въздействие на колагена върху кожата

  • Действа в дълбоките слоеве на кожата, където стимулира обновяването на клетките и поддържа кожата стегната и еластична.
  • Редуцира бръчките и създава върху кожата защитен филм, като по този начин предпазва лицето от външните влияния.
  • Свързва голямо количество вода, с което поддържа кожата трайно хидратирана.
  • Озарява лицето и изравнява цвета му.
  • Действа против пигментни петна.

Въздействие на колагена върху косата

  • Цялостно подобрява качеството на косата, изглажда косъма по цялата му дължина и придава блясък.
  • Грижи се за скалпа и го поддържа хидратиран.
  • Придава обем на косата.
  • Предпазва косата от чупене и цъфтене.
  • Предотвратява прекомерния косопад.

Козметика с колаген

Колагенът в човешкото тяло представлява около една трета от всички протеини. Още на 25-годишна възраст нашето тяло започва да намалява производството на колаген, а след 40-тата година количеството му намалява с до 1% всяка година. Нездравословният начин на живот, прекомерното излагане на слънце и генетичните предпоставки ускоряват намаляването на колагена в тялото, затова трябва да си го набавяме с помощта на хранителни добавки (чист колаген) и качествена грижа за кожата и косата.

Ще намерим колагена като част от продуктите за грижа за лицето – кремове и серуми с колаген, в интензивната анти-ейдж козметика, грижеща се за зрялата кожа, както и в обикновената декоративна козметика. Той е подходящ за всички типове кожа и най-вече за суха, дехидратирана и зряла кожа.

Най-добрият колаген за лице, който в момента е най-търсената съставка в продуктите за грижа за зрялата кожа, е вече споменатият рибен колаген (морски). Ще го намерите в кремовете с колаген, подхранващите серуми и маските за грижа.

Продуктите за коса с колаген помагат за регенериране и подхранване на косъма и се грижат за скалпа, което най-важното за красивата коса.

Започнете с грижа за кожата с колаген още днес и скоро ще забележите благодатния му ефект.

пълен текст скрий текста