Грим урок за Хелоуин: Crazy Joker

15 октомври 2021 г.Notino
Наближава Хелоуин, празникът на всички нас, които обожаваме грима и купоните с костюми! И вие ли всяка година се състезавате с приятелите си кой ще бъде с по-добра маска? Имам идея за вас за хелоуински грим, който подхожда както на дамски, така и на мъжки костюми и 100% всички веднага ще познаят за кого става въпрос. Можете да го наречете Жокер или клоуна от филма „То“. Ще ви покажа стъпка по стъпка как да си направите страховит клоунски грим!

Наближава Хелоуин, празникът на всички нас, които обожаваме грима и купоните с костюми! И вие ли всяка година се състезавате с приятелите си кой ще бъде с по-добра маска? Имам идея за вас за хелоуински грим, който подхожда както на дамски, така и на мъжки костюми и 100% всички веднага ще познаят за кого става въпрос. Можете да го наречете Жокер или клоуна от филма „То“. Ще ви покажа стъпка по стъпка как да си направите страховит клоунски грим! 

 

Как да се превърнете в краля или кралицата на Хелоуин партито?

Подготвили сме ви няколко по-общи съвета, които могат да ви помогнат да постигнете най-якия грим.

  • Каквото и да нарисувате върху лицето си, изберете водоустойчиви продукти. Ако отивате на парти, след известно време на дансинга ще оцените факта, че нищо не се разтича и гримът продължава да изглежда добре. 
  • За супер ужасяващ ефект можете да си купите например течен латекс. Той създава върху лицето и тялото ви втора кожа, която можете да оцветите както пожелаете и след това без проблеми да го свалите. 
  • Ако костюмът ви изисква някакъв специален стайлинг на косата, изпробвайте например цветни спрейове за коса. Това е доста бърз и ефективен начин за оформяне. 
  • Цветните лещи за очи буквално придават ТОП ефект на визията (в прекия смисъл)! 

Хелоуинският маникюр ще бъде перфектният завършек на костюма и грима. 

продукти

Основа

Всеки клоун трябва да има бяло лице, за да изпъкне върху него останалият грим, това е ясно. Ако не желаете да прекалявате, нанесете вашия цвят основа, както сте свикнали, а за изравняване на тена и озаряване на кожата не забравяйте коректора NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop (цветът, използван във видеото е 04 Light Ivory). 

След това фиксирайте всичко с по-голям слой пудра NYX Professional Makeup High Definition Finishing Powder в нюанс Translucent или Banana (във видеото е използван цвят Banana). 

СЪВЕТ: За най-добро нанасяне на фон дьо тена и коректора ви препоръчвам да използвате навлажнена гъбичка за фон дьо тен BrushArt Face Basic

 

Очна линия 

Сега започва големият майтап! За да изглеждат очите достатъчно страховити, ще трябва доста да си поиграете с очната линия. 

Започнете с водоустойчивия молив за очи Epic Wear Liner Stick от NYX Professional Makeup, цвят Pure White и изсветлете околоочната зона.

Сега с помощта на същия молив за очи сложете черен цвят върху клепачите, този път в нюанс Pitch Black. Целта е да оформим тънки триъгълничета, които минават през веждите и стигат чак до челото, а от долния клепач или до бузата или чак до устата, това вече зависи от вас. 

СЪВЕТ: „Блендирайте“ молив за очи с четка NYX Professional Makeup Pro Brush, за да постигнете търсения размазан ефект. 

За да бъдат очите наистина изразителни, ще ви трябва също и течната черна линия NYX Professional Makeup Epic Ink. Едната линия ще води по горния клепач от вътрешния ъгъл на окото към външния и продължава чак до нивото на веждите. Но не се притеснявайте, на Хелоуин важи правилото: повечето е повече! Ако имате смелост, спокойно можете да направите втора такава линия и на долния клепач, аз със сигурност бих го направила! 

 

Дреболиите, които ще оцените! 

Когато очните линии във всички посоки са готови, остава само спиралата. Както и всички други продукти, ви препоръчвам и спиралата да е водоустойчива, просто защото издържа по-дълго и по-добре. По тези причини се сещам за NYX Professional Makeup Worth The Hype не само преди хелоуинското парти. 

Сега остава само да оформим малко веждите... но какво да правим с тях? Има няколко възможности. Ако сте луднали по ламинирането, срешете ги с твърд сапун за вежди Makeup Revolution Soap Styler. В такъв случай обаче трябва да ги срешете ПРЕДИ всичките магии с очната линия, за да не се размазват. 

Ако гримирането на очите вече ви е изтощило и не ви се занимава повече, само срешете веждите със спирала за вежди NYX Professional Makeup Tinted Brow Mascara (във видеото е използван цвят Blonde). 

А ако гримът ви се струва неизразителен, не се притеснявайте, вземете черен молив за очи и изрисувайте с него и веждите си! 

 

Видяхте ли, не е чак толкова сложно, а ефектът е просто божествен! В когото и да ви превърне хелоуинският ви грим, със сигурност ще изглеждате толкова божествено колкото винаги. Най-важното е да се насладите на 31-ви октомври възможно най-много. 😊

Прочетете повече