Преминете към основното съдържание

Козметика за мъже

26.03.2013 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

Времената, когато мъжете се грижеха за своята кожа, чрез еднократно измиване на лицето със сапун, са отдавна отживелица! Днешният, модерен мъж, знае колко важна роля играе добрият външен вид. Поради това и много от козметичните компании в последните години, започват да предлагат все повече продукти за грижа за кожата на мъжете, която включва цялостни серии, специално създадени въз основа нуждите на мъжката кожа.

Каква е мъжката кожа?

Известен факт, е че мъжката кожа е много различна от женската - и особенно кожата на лицето! Мъжката кожа е между 16% до 20% по- здрава и следователно, по- издръжлива на външни влияния. Поради това мъжката кожа старее по- бавно. Това е вярно за мъже на възраст до 35 години, след което, мъжката кожа започва да губи своята еластичност и добро омазняване и първите бръчки, започват да се показват. Мъжката кожа произвежда два пъти повече себум и поради това е по- мазна и по лъщяща. Може би в критични ситуации, много мъже посягат към козметиката на своите партнъори, но обикновенно женските кремове са прекалено мазни и не се понасят добре от мъжката кожа, за която са необходими по- леки и не мазни кремове.

Почистването е основата

Не почистената кожа, задържа мръсотия в порите и това може да доведе до появата на пъпки. Освен това тази кожа има тенденцията да блести и да не изглежда с еднакъв цвят. Няма нищо по- добро от използването на почистващ гел, който отстранява мръсотията и излишната мазнина, като оставя кожата хидратирана и тонизирана. Почистващите гелове са подходящи за ползване всеки ден сутрин и вечер. Използването е много просто - с малко количество от гела, нежно се масажира лицето с кръгообразни движения.

Използвайте пилинг продукти!

Дори и мъжката кожа трябва да се почиства от мъртви клетки от време на време. Пилинга също така, може да помогне за корекция на кожата в дълбочина! Този тип продукти съдържат микро частици, които допълнително почистват порите и оеднаквяват кожата. Друго предимство при използването на мъжки продукти за пилинг, е че те предотвратяват порастването на косъмчетата на лицето.

Невидим крем

За да избегнете неприятното изсъхване на кожата и появата на бръчки е необходимо да се използва овлажнител. Допълнително мъжката кожа, която е подложена на всекидневно бръснене, може да стане много лесно раздазнима. Качествените овлажнители, могат да заключат необходимото ниво на влага в кожата, като по този начин я поддържат в перфектно състояние. Страхорни кремове за кожата могат да бъдат намерени от марки като Vichy и Biotherm.

Не забравяйте околочната зона!

Много мъже имат тенденцията да подценяват кожата около очите си. На тези места е най- деликатната и чувствителна кожа, която е най- податлива за преждевременно сбръчване. Най- ефективната грижа е под формата на гел, който не само предотвратява преждевременната поява на бръчки, но и премахва тъмните кръгове под очите, като оставя кожата да изглежда млада и свежа. Страхотни гелове за околоочната зона предлагат марки като Nuxe и Lancome.

Хидратиране на устните

По време на зимата и лятото, тънката кожа на устните има тенденция за бързо съхнене, поради което се напуква. Това се получава, когато устните не произвеждат достатъчно количество мастен гланц, който да поддържа овлажняването. Балсамите за устни съдържат освен овлажняващи и подхранващи съставки, како едновременнол с това предпазват от UV лъчите, което е идеално както за планините, така и за морето. Използването на балсам за устни преди да излезете навън отнема само няколко секунди, а същевременно подсигурява защита и овлажняване на устните Ви.

Продукти за грижа на мъжката кожа, ще намерите тук.