Депилация и епилация

Най-продавани

Депилация

Премахването на косъмчетата никога не е било по-лесно! Изберете от многобройните предложения за дамски самобръсначки, еднократни самобръсначки и масла за бръснене, епилатори, кола маска и кремове за депилация. С радост ще ви посъветваме какви продукти да изберете за депилация и епилация.

Всичко за депилацията и епилацията

Съществуват много начини за ефективно и бързо отстраняване на косъмчетата. Някои косъмчета се премахват за няколко дни, други – за дълги седмици. Какви са разликите между тях и кой начин е най-добрият за вас?

Депилация или епилация?

 • Депилацията отстранява само видимата част от косъмчето, без коренчето. Тя е безболезнена, но издържа по-кратко.
 • Епилацията премахва косъмчетата заедно с коренчетата им и оставя кожата гладка за по-дълго време. С изключение на IPL епилацията обаче, тази процедура обикновено е по-болезнена.

Методи за депилация у дома

 • Бръсненето на косъмчетата с еднократна или многократна самобръсначка е често използван начин за избавяне от косъмчетата от удобството на дома. Бързо и лесно. При обезкосмяване можете да използвате както самобръсначки с ножчета, така и класически еднократни или многократни самобръсначки или електрически машинки за бръснене. Преди бръснене със самобръсначка не забравяйте да омекотите кожата и косъмчетата с пяна, олио или гел за бръснене – това улеснява депилацията и предотвратява раздразнението.
 • Кремовете за депилация лесно и бързо се нанасят по кожата и след няколко минути се изтриват с шпатула, заедно с косъмчетата. Те са щадящи към кожата, а освен това, при използването им няма опасност от нараняване. Ако страдате от раздразнение, използвайте екстра нежен крем за депилация за чувствителна кожа.

Методи за епилация у дома

 • Епилацията с кола маска е лесен начин за отстраняване на косъмчетата вкъщи. Достатъчно е да затоплите лентата с кола маска в дланите си, да я сложите върху кожата, по която има косъмчета, и след секунди да дръпнете. По подобен начин се нанася и самата кола маска, която трябва да е в течно състояние. Този метод за епилация е бърз, но понякога може да е малко болезнен. Това зависи от третираните зони и от вашата чувствителност.
 • Епилацията със захарна паста, известна като шугаринг, е хит през последните години. Шугарингът намира приложение най-вече при премахване на косъмчетата от чувствителните зони, защото е по нежен и по-безболезнен. Захарната паста се нанася в посока, обратна на растежа на косъмчетата, оставя се да подейства за кратко и да се втвърди и след това се дръпва по посока на растежа на косъмчетата.
 • Епилаторите са машинки за отстраняване на косъмчета с дълготраен ефект:
  • IPL епилаторът предлага безболезнен начин за премахване на косъмчетата. Работи на принципа на светлинния импулс, който унищожава коренчетата на косъмчетата. Безболезненият епилатор предотвратява растежа на косъмчетата до няколко седмици. По ефекта си този домашен метод се доближава най-много до трайната епилация.
  • Класическият епилатор издърпва косъмчетата, заедно с коренчетата им. Ефектът е дълготраен, но епилацията може да е болезнена. Затова е много по-удобно да инвестирате в IPL епилатор. Според това, в коя зона ще отстранявате косъмчетата, можете да изберете епилатор за лице, крака или подмишници, или да предпочетете един епилатор с различни приставки.

Кога да изберем депилация и кога епилация?

Не сте сигурни дали за нуждите ви е по-добре да изберете епилация или депилация? И какво средство да използвате? Следвайте нашето просто указание:

 • Лицето трябва да се епилира или депилира в зависимост от чувствителността на кожата. За обезкосмяване на лицето използвайте, например, крем за депилация за лице или епилатор за лице.
 • При епилация и депилация на краката няма ограничения. Предпочитан метод е класическото дамско бръснене. Но кожата на краката обикновено не е толкова чувствителна, затова можете да се обърнете към класически епилатор или кола маска, които имат по-дълготраен ефект от бръсненето.
 • За депилация на интимната зона можете да използвате качествена дамска самобръсначка. Най-добрите резултати, при това без болка, ще постигнете с IPL епилатор за интимни части.
 • Мишниците са много чувствителна част от човешкото тяло, затова ви препоръчваме да предпочетете по-нежна депилация под мишниците. Заложете или на крем за депилация, или на самобръсначка с подходяща форма. И не забравяйте да използвате пяна за бръснене.
 • Ръцете могат да се раздразнят в резултат от бръснене, освен това растящите по тях косъмчета се набиват на очи. Затова изберете по-дълготраен метод, който да е и щадящ: IPL епилация или шугаринг.

Сега вече знаете как да отстраните косъмчетата. Изберете най-доброто за домашна епилация и депилация и се насладете на съвършено гладка кожа без косъмчета!