Skip to main content

Мицеларна вода

Филтър
Ценови диапазон

до

Марка
Покажи следващ
За кого?
Подаръци и промоции
Oценка
  •   53
  •   8
  •   2
  •   1
  •   4
Най-продавани

Мицеларнaта вода за почистване

Мицеларнaта вода за почистване е от първостепенна важност за перфектният вид на кожата и очите, като също така премахва всички нечистотии.

Мицеларната вода е отлична и за регулиране на себума без да изсушава или да раздразва кожата. Опитайте и се убедете сами в ползите от ползването на мицеларна вода на най-добрите марки на пазара като Bioderma, Vichy и La Roche-Posay.

Мицеларна вода 1 продукт = 3 функции

Какво е мицеларна вода?

Мицеларна вода вече има почти всяка дама в козметичното си шкафче. Нейното приложение е лесно, удобно, а ефектът перфектно почистена и тонизирана кожа. Това е един вълшебен продукт за почистване на кожата в дълбочина и тонизиране, който забележете е без отмиване.

Какви са функциите на  мицеларната вода?

  • Почиства кожата от замърсявания
  • Почиства остатъци от грим
  • Тонизира кожата

С две думи това е продукт, който може да замени цял арсенал от други продукти, които използвате в ежедневната ви рутина в грижата за кожата. Рентабилно нали?

Освен всичко останало е удобна, когато тръгнете на път. Знаете, че по летищата има забрана за носене на козметика в по-голяма от 100 мл. опаковка в ръчния ви багаж. Да, но това ви задължава да закупите туристическа опаковка на измивния си гел, на тоалетното си мляко за почистване на грим и на тоника си за кожа. Напълно излишна инвестиция, когато можете да закупите само един продукт, който да се нагърби с всички тези задачи. Да не споменаваме и мястото, което ще спестите в козметичната си чантичка нали?

Ежедневието ни е достатъчно забързано и е добре да се възползваме от тези малки хитринки при подготовката ни на багаж за път.

Как да почистите кожата с мицеларна вода?

Това е много, много лесно. Мицеларната вода не образува пяна, което я прави удобна за употреба и продукт без отмиване. Достатъчно е да имате под ръка тампончета за почистване на лице. Напоявате тампонче с достатъчно количество от продукта, след което с него почиствате лицето. Ще се учудите как привидно чистото ви лице остава тъмни следи по бялото тампонче. Това е така, защото мицеларната вода почиства дори и по-дълбоките замърсявания.

Повтаряйте процедурата с тампончето, докато то не бъде изяло бяло след почистване. Така ще сте сигурни, че кожата ви наистина може да си отдъхне, без грам замърсявания!

Как да почистите грима с мицеларна вода?

Отново на същия принцип, като обаче започнете почистването на зони.

Стъпка 1: Почистете грима от очите. Спиралата и очната линия са малко по-упорити, но пък мицеларната вода ще ви спести омазването на очите с тоалетно мляко, което понякога оставя неприятно усещане на кожата в тази зона.

Стъпка 2: Почистете червилото. Отново зона, която изисква малко по-упорито почистване, независимо какъв продукт използвате.

Стъпка 3: Преминете към почистване на цялото лице и шията, докато не получите напълно чист тампон.

Внимание! Мицеларната вода не може да почисти добре водоустойчивия грим. Ако използвате водоустойчива спирала или очна линия, то не разчитайте на нея да почисти перфектно кожата.

Разбира се има и изключения от правилото. Често марките създават една мицеларна вода, която да почиства и водоустойчив грим, но в състава си тя съдържа компоненти подходящи само за нормален тип кожа.

Най-предпочитаните мицеларни води за различните типове кожа

Мазна кожа

Ако имате мазна кожа, то опитайте мицеларна вода биодерма Sébium H2O. Доказаният й ефект на матиране на кожата и отстраняване на излишния себум е зарадвал стотици жени. Ефективната биодерма мицеларна вода е предписвана дори и от дерматолози, при упорито акне, като продукт с който да се почисти кожата, преди употребата на специални продукти за този кожен проблем.

Основните съставки на bioderma мицеларна вода за мазна и смесена кожа са цинков глюконат и меден сулфат. Те гарантират успокояването на кожата след почистване на лицето.

Суха кожа

За сухата кожа на лицето е необходим продукт, който да предпазва от прекомерното изсушаване и да хидратира добре кожата. Разчитайте на ефективната мицеларна вода MIXA Anti-Dryness.

Чувствителна кожа

Всъщност мицеларната вода като продукт е създадена на първо място да реши проблема с чувствителната кожа. Именно затова тя не се пени и не съдържа измивни съставки, които изсушават и дразнят допълнително чувствителната кожа.

Ако имате чувствителна кожа, може би сте стигнали вече до извода, че колкото по-малко продукти ползвате, толкова по-добре. Капризната кожа не желае „букет“ от продукти, всеки с различни съставки, които да я дразнят. Също така, ако сте намерили продукти, които влияят добре на чувствителната ви кожа – не ги сменяйте!

Всяка проба – грешка, може да ви коства седмици наред зачервявания, сърбеж, парене или лющене на кожата.

Препоръчвана от дерматолози е мицеларна вода нивеа MicellAir Skin Breathe. Тази нивеа мицеларна вода почиства и най-упорития грим, нежно и внимателно! Има освежаващ и успокояващ ефект и не позволява раздразването на кожата ви. Опитайте и ще замените гарантирано всичките си почистващи продукти с този.

Нормална кожа

Ако се радвате на нормален тип кожа, то можете да си позволите употребата на много продукти. Опитайте двуфазната мицеларна вода гарниер Skin Naturals. Един продукт, който ще ви изненада дори и с отстраняването на водоустойчив грим по лицето. А ако обърнете внимание и на ниската за тази мицеларна вода цена, ще останете очаровани от това колко евтино може да бъде почистването на лицето.

Още една тайна за мицеларната вода

Ако използвате мицеларна вода не само през деня за отстраняване на замърсявания и грим по лицето, а и вечер преди нанасяне на нощния си крем за лице, то вие гарантирано ще се радвате на по-свежа и хидратирана кожа. Функцията на тонизиране на кожата с мицеларна вода е добре да се прилага вечер. Знаете, че докато спим тялото е в покой и тогава е времето, през което кожата ни не е изложена на всякакви вредни влияния. Именно затова през вечерта кожата на лицето се възстановява най-добре!