Преминете към основното съдържание

Вашата ароматна година: най-хубавите парфюми за жени за всеки сезон

9.01.2024 г.

Petra Vachousek

Прочитане за 3 минути

Подарете си нов парфюм с идването на всеки сезон. Такъв, който със състава си да е в съзвучие със случващото се в природата около вас и с вашето настроение. Такъв аромат приятно ще ви освежи, когато се налага, ще ви стопли и в същото време ще ви зареди с енергия.

Винаги искате за рождения си ден или за Коледа един и същи парфюм. Имате свой любимец, чийто аромат ви е присъщ. Ухаете еднакво цяла година, или всъщност вече години наред. Звучи ли ви познато? Време е най-сетне да смените своя парфюм или дори да започнете да редувате ароматите. Как? Много лесно – според сезона…

Цветно посрещане на пролетта

С идването на пролетта природата се събужда от зимния сън. И, честно казано, ние също имаме нужда от събуждане. Затова заложете на чувствен цветен аромат, в който се долавя и ярък привкус на освежаващи плодове. Какво още не бива да липсва в пролетните парфюми?

Отдайте се на мамещия аромат на момина сълзажасмин, нарцис, фрезия, традиционни рози или нетрадиционна екзотична плумерия. Нека вашата пролет да ухае на сладко личи, сочна праскова или кисел грейпфрут. Усещате ли упоителния аромат, зареден със спираща дъха енергия и ново начало? Ние да!

Пролетни вибрации в ароматите

Лято под знака на свежестта

Истинските приключения през ваканцията няма да ви се разминат, ако излезете по нажежените летни улици под ръка с аромат на сочни цитруси, нежни цветове нероли, орхидея или лилия. В парфюма, с който искате да прекарате всеки летен ден със самочувствие, търсете и аромат на люляк и смокини

В списъка на любимите си съставки за летни парфюми можете да добавите и солен морски въздух или няколко капки морска вода. И така по всяко време парфюмът ще ви телепортира мислено в най-прекрасната лятна отпуска, която някога сте имали. Ах!

Ароматни летни любови

Есен с аромат на реколта

С идването на новия сезон се пригответе за следващата необходима промяна. Това, което искате и имате нужда да усещате в мрачните дни с всяко паднало жълто или червено листо, е ароматът на ябълки, круши и сливи с щипка канела и ванилия.

На най-приятната струна на обонянието ви ще засвири също така ароматът на бергамот, кафе или мед. Изненадващо приятно дразнят носа есенно време също така розовият пипер или тамян. Кой ще бъде вашият есенен парфюм?

Есенно парфюмно привличане

Топ аромати, които ще ви стоплят през зимата

Когато зимата ви попита дали тази година сте добре подготвени за нея, отговорете ѝ с нов парфюм. Изберете такъв, от който ще усетите борови иглички, плодове хвойна и топло сандалово дърво. Не забравяйте и за пикантния джинджифил в комбинация със сочни лимони и мандарини, шоколадови бонбони или орлови нокти. 

Така съчетаният зимен парфюм ще се превърне във ваш упоителен еликсир, без който няма да направите нито стъпка. Може би в зимните аромати ще ви харесат и нотките на женско биле, бобова тонка, пачули или тубероза. Имате ли любимец за мразовитите дни?

Зимни ароматни радости

Вече знаете ли без какви парфюми не можете да бъдете тази година? Кой от тях искате да вдъхнете незабавно, да се обгърнете в аромата му и да прекарате с него съответната част от годината?