ТОП шампоани и серуми за растеж на косата

18 октомври 2019 г.Notino
Определено красивата коса е добър „аксесоар“ както за жената, така и за мъжа.

 В днешно време все повече наблягаме на това да изглеждаме добре и да привличаме с визията си. За съжаление обаче, не всеки от нас се радва на природно гъста коса.

Това не бива вече да ви притеснява! Ние ще ви разкрием активните съставки за стимулиране растежа на косата, както и разбира се ТОП изпитани продукти, на които можете да се доверите.

АКТИВНИ СЪСТАВКИ ЗА УСКОРЯВАНЕ НА РАСТЕЖА

1. Кератин – без съмнение много от вас ще са запознати с нашумялата кератинова терапия, която възстановява косъма в дълбочина. Но нека вникнем малко по-навътре в информацията за положителните ефекти на кератина. Косъмът сам по себе си е изграден 95% от кератин и от неговото количество зависи външният вид на косата. Няма как да искаме косата ни да расте по-бързо, ако тя не е здрава. Така, че на първо място трябва да стои нейното възстановяване. Кератинът несъмнено прави косата по-устойчива, като възстановява нарушенията в цялостта на косъма.

2. Церамиди – тяхното тайно оръжие е регенерацията. Те регенерират косата и спомагат за стимулиране на растежа на косъма. Както кератина, така и церамидите възстановяват структурата на косъма, което трябва да е основна цел, ако искате по-здрава и блестяща коса.

3. Таурин - в последните години той е познат като обичайна съставка в енергийните напитки. Но какъв е ефектът му върху косата? Продуктите, съдържащи таурин видимо заздравяват структурата на косъма и го правят по-плътен. А това само по себе си прави косата ни да изглежда по-гъста.

4. Други – в тази графа ще посочим не толкова често срещаните, но полезни активни съставки, които можете да потърсите в съдържанието на продуктите. Това са: аминексил, витамин PP, аргинин, глюко-липид, цинк- пиритион и др. Всички те стимулират растежа на косата, като едновременно с това възстановяват нейната плътност, здравина и еластичност.

Не забравяйте – пътят към по-бързия растеж на косата минава първо през нейното регенериране! Така, че бъдете внимателни при избора да подходящите продукти, ако искате да стимулирате растежа на косата си.

ТОП ШАМПОАНИ ЗА БЪРЗ РАСТЕЖ НА КОСАТА

1. Kérastase Résistance Bain Extentioniste – както вече споменахме, трябва косата да бъде здрава и изцяло възстановена, за да се стимулира нейният растеж. Този шампоан е изпитан и доказал се в укрепването на косата още от нейния корен. Той прониква в дълбочина, като подсилва структурата на косъма от корена до дължините на косата.

2. Schwarzkopf Professional BC Bonacure Scalp Genesis – активиращ шампоан, който стимулира растежа на косата и й предава по-голям обем. Освен, че е изключително деликатен в измиването, той спомага и за запазването на вече изтънелите косъмчета, като ги прави по-плътни и здрави.

3. L’Oréal Professionnel Serioxyl GlucoBoost - стимулиращ растежа шампоан за боядисана коса, който едновременно удължава трайността на цвета, регенерира и подхранва косата и намалява нейната чупливост. Един страхотен продукт, който ще предотврати преждевременния косопад и ще подсили структурата на косъма.

4. Rene Furterer Forticea – енергизиращ шампоан за бърз растеж, който нежно измива косата, правейки я по-силна, устойчива и здрава.

ТОП СЕРУМИ ЗА СТИМУЛИРАНЕ РАСТЕЖА НА КОСАТА

Препоръчително е да използвате не само шампоан, но и серум за бърз растеж, когато искате да получите видим резултат в кратък срок. Ето и нашите предложения, заедно с упътване за правилна употреба.

1. L’Oréal Professionnel Serioxyl Denser Hair – това е серум за увеличаване на гъстотата на косата. Нанася се в корените, след като косата е измита и подсушена само с кърпа и не се изплаква. Всички продукти, които стимулират растежа на косата, трябва да бъдат нанесени равномерно и още от корен. Именно там е зародиша на косъма, на който трябва да се направи активна стимулация. След употребата на този продукт, ще усетите косата си кадифено мека, по-плътна и здрава.

2. Kérastase Résistance Extentioniste Scalp Serum – серум за растеж и възстановяване на структурата на косъма от корен. Отново нанесете серума в корена на косата, равномерно, след нейното измиване и подсушаване с кърпа. За по-голямо удобство при нанасяне, този серум има и пипета. След като разнесете продукта е добре с леки масажни движения да го втриете добре в кожата на главата. По този начин спомагате на продукта да достигне в дълбочина до корена на косите.

Автор: Тихомира

Прочетете повече