Преминете към основното съдържание

РЕЦЕНЗИЯ: Съвършено здрави венци и зъби благодарение на природата!

7.12.2015 г.

Notino

Прочитане за 5 минути

Ослепителната усмивка и белите зъби в днешно време са задължителни за всички от нас, които се опитваме да постигнем успех в живота, не само в личен, но и в служебен план.

Единици са хората, които са големи късметлии да имат естествено бели зъби по рождение, а други не се колебаят да инвестират значителни суми пари, в постигането на по-красива усмивка. Но дори и на най-греещата усмивка и най-бели зъби са необходими здрави венци. Много от нас имат някакъв проблем с венците, като например кървене или повтарящи се възпаления в устната кухина. Няма нищо по-неприятно от появата на афти в устата. Точно заради това днес ви представям традиционния чешки производител на билкова, стоматологична козметика, която не само се грижи за зъбите ви, но също така гарантира здравето на венците ви. Аз вече опитах три продукта - вода за уста, паста за зъби и четка за зъби. Ако нямате никакви проблеми, то тези продукти за вас представляват огромна превантивна мярка, а в случай, че страдате от проблеми с венците, тогава вярвайте, че продуктите на марката Herbadent действително ще ви помогнат.

Herbadent са преди всичко изцяло натурални продукти

Както подсказва името,така и продуктите на компанията Herbadent са базирани на билкови съставки. Става въпрос за седем билки, които помагат за лечението и защитата на вашите венци:

• камшиче – то е противовъзпалително и облекчава болката във венците и гърлото

• лайка- успокоява лигавицата и има дезинфекциращ ефект

• градински чай - помага за спиране кървенето на венците и намалява лошия дъх

• бутурак - ефикасна билка- антибиотик

• мента - има охлаждащ ефект и освежава дъха

• карамфил - облекчава болката и чувствителността на зъбите и венците

• резене( див копър) – има дезинфекциращи свойства

Изключително важно за мен беше да разбера, че билковите екстракти от тези растения, които се добавят в продуктите Herbadent, са извлечени по специална, оригинална рецепта на компанията, чиято история датира още от 1897 г.!

Билкова паста за зъби Herbadent с флуорид

Ако сте свикнали с бялата или трибагрена паста за зъби с приятен вкус, тогава ще останете леко изненадани. Пастата е с консистенцията на гел, кафеникава е на цвят, има характерен билков аромат и леко необичаен вкус. В началото вкуса може да ви се стори доста неприятен, но след няколко ползвания ще свикнете както с него, така и с усещането ,че почиствате зъбите си изцяло с натурални съставки. Това чувство няма да ви разочарова. Следващият интересен факт е, че пастата не се пени толкова, колкото традиционните пасти за зъби, което се обуславя от факта, че тя съдържа само естествен разпенващ агент, вместо класическия използван SLS (натриев лаурил сулфат) с химически произход. Така че още един химикал по-малко в устата ви! Това обаче далеч не е единствената причина да похваля тази паста. Ако можете да се простите с богатата пяна и отличителен вкус, вашата награда за това ще бъдат идеално почистените зъби (след редовна употреба, ще видите и разлика в цвета им – ще бъдат малко по-бели) и здрави венци. Аз реших да пробвам точно тази паста, защото при миене на зъбите тук и там ,венците ми леко кървят, а след използването на тази паста до две седмици положението значително се подобри. Така че поне в това отношение, мога да препоръчам пастата без всякакви угризения.

Билкова вода за уста Herbadent

Подобно както при пастата, изненада носят и цвета и вкуса й, но и то и в този случай се касае само за малко по-слабо изразени вкус и цвят, и ако вече сте свикнали с пастата, то и с водата няма да имате никакъв проблем. Също като пастата, водата помага в грижата за венците и е подходяща за борба с пародонтита. Още след първата употреба ще усетите ,че венците са някакси „изтеглени“ (което при традиционните води за уста не се усеща) и след известно време всички проблеми, който са ви тормозили досега просто ще изчезнат. Освен това, водата не съдържа никакви химически оцветители , което е още една приятна новина като за финал.

Какво да кажем за четката за зъби?

За да опозная марката Herbadent комплексно, реших да пробвам и четката за зъби Herbadent Dental Care. Избрах си „soft” тоест мека. Мога само да похваля четката, относно нея нямам абсолютно никакви забележки. С нея зъбите се почистват идеално , защото е с удобен захват, влакната й са фини и щадящи към зъбния емайл и въобще не го дразнят. В допълнение, четката е с точно такъв размер, какъвто е необходим, за да бъдат почистени дори най- труднодостъпните места и по този начин почистването на зъбите е на 100%. Така че, ако вече сте отегчени от четка си за зъби, тази промяна е правилният избор!

Ники