Подложки за преповиване

Как да се ориентираме при избора на подложка за преповиване

Улеснете ежедневното преповиване. Качествените подложки за преповиване ще направят преобличането приятно забавление. Бебето ще се чувства удобно, а вие не трябва да се притеснявате от нежелано замърсяване на мебелите.

За какво служи подложката за преповиване

Детската подложка за преповиване е сред тези бебешки аксесоари, които със сигурност не трябва да зачерквате от списъка. Ето няколко причини защо е толкова необходима:

  • Удобство за бебето. Не е необходимо допълнително обяснение защо комфортът на бебето е важен. Меката, приятна подложка му го осигурява, като добавя и задължителното усещане за безопасност.
  • Удобство за майката. Особено в моментите, когато сте с детето извън къщи, правилният тип подложка за преповиване значително ще улесни процеса по смяна на пелените.
  • Чистота. Подложката за преповиване предпазва бебето от евентуално замърсяване, а едновременно с това избягвате нежелани петна по повърхността под него.

Как да изберем подложка за преповиване

… е въпрос, който много бъдещи майки си задават. Изобщо не е трудно. Разберете какво прави подложката за преповиване и решението ще бъде много по-лесно:

Еднократни подложки за преповиване

  • Както подсказва и наименованието, след употреба тази подложка се изхвърля и ще я оцените най-вече в моментите, когато сте извън къщи, например, на различни екскурзии, разходки, посещение при лекар и други.
  • Това означава, че еднократната подложка може да служи като практична подложка за преповиване за път. Произвежда се от меко влакно с нежна повърхност отгоре и непропусклив материал отдолу. Подложки за преповиване 60 × 60 или 90 × 60 са най-честите размери, с които ще се срещнете.

Нашият съвет: Не е необходимо да изхвърляте дори еднократните подложки за преповиване, ако не са замърсени при използване. Освен това те могат да ви послужат като защита на чаршафите – например, непосредствено след къпането на бебето.

Подложка за преповиване при пътуване

  • Ако поради някаква причина не искате да залагате на еднократни подложки за преповиване при пътуване, или ако пътувате за по-дълго време, се предлага подложка за преповиване при пътуване, която не заема място и е подходяща за многократна употреба.
  • Тази мека и едновременно с това непромокаема подложка за преповиване създава достатъчно място за преповиване и подобно на всички останали типове можете да я намерите в различни размери.

Мека подложка за преповиване

  • Ако сте подготвили за бебето си плот за преповиване или специално предназначена маса за преповиване – тоест основа с твърда повърхност, значи меката подложка за преповиване е това, което ви трябва. Тя ще послужи и като подложка за преповиване, подходяща за пране в пералнята, или подложка за преповиване за диван.
  • Основната ѝ функция е да омекоти повърхността, върху която бебето да легне удобно. Тази подложка, която се пере, може да е със сладка щампа и е достъпна в много размери.

Твърда подложка за преповиване

  • Или още плот за преповиване. Ако трябва да преповиете бебето върху основа, която няма твърдо дъно, подложката за преповиване с твърда повърхност ще ви осигури пространството, от което имате нужда. Заради скосяването от 2 или 3 страни, което задържа бебето на място, тази подложка понякога се нарича подложка с три канта.

Преди да купите подложка за преповиване помислете, къде ще преповивате бебето, и в зависимост от това изберете правилната. На-вероятно няма да минете само с една. Платнената подложка за плот за преповиване ще ви бъде полезна вкъщи, но еднократните подложки за преповиване са незаменими, когато излизате навън. Сега остава само да изберете мотива, който ви харесва най-много.

Съвет: Когато купувате мека или твърда подложка за преповиване, запасете се и с многократни пелени или бебешки влажни кърпички!