Детски гребен за коса и детска четка за коса

Как да изберем четка за коса за бебе и за по-големи деца

Сресването на косата е редовна част от ежедневната грижа за детето, която ни съпровожда на практика още от раждането. Как изглежда идеалният бебешки гребен и как добрият детски гребен за коса? Четете.

Избираме бебешки гребен

  • При гребените и четките за бебета на първо място е тяхната функционалност (външният вид е важен при по-големите деца).
  • По размер те са приспособени към малката главичка и служат за разресване на нежната косичка, както и са кръвоснабдяване на кожата на бебешката глава.
  • Бебешката четка за коса има изключително нежни влакна, така че да не доведе до каквото и да е раздразнение. Предотвратява и появата на статично електричество в косата.
  • Има и гребени за бебета с много гъсти, но заоблени в края зъбчета. Те улесняват разресването на засъхналите ранички по кожата на главата на малките бебета.

Избираме детски гребен

  • При по-големите деца външният вид има значение. Ето защо всеки детски гребен за коса трябва да бъде не само функционален, но и с очарователен дизайн.
  • Пластмасовите влакна трябва да бъдат възможно най-меки и същевременно здрави, със заоблени краища, за да може разресването на косата да бъде приятно за детето.
  • Детските гребени обикновено са по-подходящи за нежната косичка и могат да бъдат по-практични при внимателно сресване на мокра коса. Детските четки пък разресват по-добре косата. Но най-качествените четки се справят безпроблемно и с мокра коса – без да я увреждат или скубят.
  • Ергономичната форма също е важна, за да може детето само да използва четката всеки ден и винаги да я държи удобно.

Повече от детски гребен

Не само за момиченцата, но и за майките им, комплектът за оформяне на косата носи истинска радост. Когато четката идва заедно с детски ластици и фиби, разресването, правенето на опашка или на по-сложни прически се превръща в приятен ритуал, който ще носи удоволствие на двете ви.

Съвет: Със заплетената детска коса ще ви помогне спрей за разресване на косата за деца!