Skip to main content

Cold cream

Най-продавани

Какво е cold cream и защо имате нужда от него

Измъчват ли ви суха кожа, зачервяване или люспи? Знаем от какъв крем задължително имате нужда през зимата! Cold cream е като свеж ветрец в грижата за чувствителната кожа и за кожата, подложена на изпитанията на зимата, който със сигурност ще ви донесе облекчение.

Cold cream: какво е това?

Cold cream, наричан още зимен крем, е с много гъста консистенция. Представлява емулсия на основата на вода и масло, чиято основна съставка е пчелен восък или маслиново масло. Както подсказва наименованието му, кремът охлажда, но това не означава, че е подходящ само за третиране на изгоряла на слънце кожа.

Точно обратното – това е идеалният крем за лице през зимата. Страхотно подхранва кожата на лицето и я отпуска от неприятното напрежение и зачервяването, причинено от студа.

Благодарение на своите съставки и консистенция cold cream е изключително подходящ и за чувствителна и суха кожа, както и за кожа, склонна към сърбеж и образуване на люспи. Хидратира я, омекотява и предпазва. Сold cream е страхотен и за третиране на сухата кожа на лактите и коленете, а също и като защитен крем за ръце. Зимният крем се препоръчва горещо и за новородени бебета, чиято кожа е тънка и чувствителна.

Други изненадващи действия на cold cream

Cold cream се справя страхотно и като продукт за почистване на грим. Достатъчно е да го нанесете върху грима, да оставите за миг да подейства и да изтриете с влажна кърпичка или салфетка. С сold cream можете да си помогнете и при зимно акне – редуцира пъпките, зачервяванията и намалява образуването на себум.

Опитайте най-добрите зимни кремове от доказани марки като Bioderma, Avène, Thalgo, Weleda и други.