Преминете към основното съдържание

Пчелен восък

Пчелният восък (beeswax) или също Cera Alba е восъчно вещество с жълт цвят, което се появява в тялото на пчелите в резултат от метаболитно преобразуване на цветен прашец и мед. Заради многостранните му качества използването на пчелен восък в козметиката е наистина широко. Защото той образува върху кожата защитен филм, който предотвратява загубата на вода от кожата и едновременно с това предпазва кожата на лицето от неблагоприятни външни влияния. Пчелният восък се използва и като сгъстител и емулгатор (позволява сливането на маслена и водна фаза). Тоест, в производството на гъсти кремове за грижа, на балсами за устни или червила и на депилиращ восък, той е просто незаменим.

 

Характеристики на пчелния восък

Пчелният восък има способността на създава водоустойчив защитен слой, който издържа дълго върху кожата и постепенно я подхранва, успокоява и омекотява. Заради своя регенериращ ефект е много търсен помощник в битката против акне или за успокояване на алергични проявления по кожата.

Действие на пчелния восък върху кожата на лицето и устните

  • Подхранва и овлажнява кожата на устните и на цялото тяло и едновременно с това предотвратява дехидратацията на кожата.
  • Има успокояващ ефект и ускорява регенерацията на кожата.
  • Предпазва кожата и предотвратява увреждането ѝ.

Действие на пчелния восък върху косата

  • Ефективно хидратира и благодарение на защитния слой предотвратява по-нататъшна загуба на влага от косата.
  • Укрепва косъма и изглажда повърхността му по цялата дължина.
  • Връща на косата сияйния блясък, еластичността и жизнеността.

Пчелен восък в козметиката

Благотворното влияние на козметиката с пчелен восък се е използвало от древни времена – от 2000 години пр.н.е., а и днес модерната дерматология все по-често се насочва към грижа за женската красота и здраве, включваща пчелни продукти. Пчелният восък действа благотворно върху кожата на лицето и е подходящ дори и за най-чувствителната кожа независимо от възрастта. Бъдете внимателни единствено в случай, че имате алергия към пчелни продукти.

Опитайте известните балсами за устни с пчелен восък, които ще защитят устните ви от напукване и в най-студените дни. Червилото с пчелен восък ще ви придаде не само шик, но и ще подхрани устните ви толкова добре, колкото и балсамът. Серуми за лице и крем с пчелен восък нежно ще хидратират кожата ви, а кремовете за ръце с пчелен восък ще предотвратят изсушаването на кожата, дори и ако често миете ръцете си.

Открийте богатата гама от червила, балсами и кремове за лице с пчелен восък на notino.bg и осигурете на кожата и косата си ароматна грижа от природата. За любителките на пчелните продукти предлагаме и козметика с прополис или с мед.

Пчелният восък и козметиката, в която се съдържа, не са подходящи за вегани, за които предлагаме, например, продукти с масло от шеа или с какаово масло.

пълен текст скрий текста