Преминете към основното съдържание

Урок: ще ви покажем сватбен грим с алено червило. Никой няма да откъсне очи от вас!

11.04.2024 г.

Iva Davies

Прочитане за 4 минути

Подготвяте се за сватба и обмисляте какви да са сватбеният грим и прическата? Отличете се от тълпата и пробвайте червени устни и гладък кок. Червеното червило ще придаде на сватбения ви грим уникалност, а изгладеният кок – изисканост.

Няма значение дали ще решите да е традиционното червено, оранжево, или тъмно винено червило, изразителните устни ще засилят самочувствието ви и ще ви гарантират, че погледите на хората наоколо ще са вперени само във вас. И не е необходимо да имате каквито и да е притеснения, предлагат се матови червила, които устояват на всички целувки. 

Как да създадем идеалния сватбен грим с червени устни?

  1. Хидратирайте кожата на лицето със серум и праймер. Ако искате да изглеждате наистина отпочинали, пробвайте комбинация от серума MAC Cosmetics Hyper Real Serumizer и основата за грим Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer. Придават на кожата свежест и сияйност, а фон дьо тенът ще се задържи перфектно.
  2. Фон дьо тенът Lancôme Teint Idole Ultra Wear Care & Glow изравнява тена на кожата. Добавете коректор и фиксирайте с насипна пудра, която ви гарантира издържливост на целия фон дьо тен, но не създава ефект на маска върху лицето. 
  3. С бронзант подчертайте контурите, с хайлайтър озарете линията на носа, трапчинката над горната устна и изпъкналата част на скулите. Цветът на устните ви ще върне руж в неутрален нюанс или деликатно розово. 
  4. Запълнете веждите с молив за вежди и ги фиксирайте на мястото им със спирала за вежди.

5. За очите ще е достатъчно да добавите малко блясък. Опитайте течните сенки за очи Lancôme Idôle Tint в нюанс sunburst. Можете да ги нанесете с пръст и после да ги прелеете с четката.

6. Очертайте близо до миглите тънка линия с маркера Clinique High Impact™ Easy Liquid Eyeliner.

7. Залепете си изкуствени мигли. Пробвайте такива на снопчета, можете да използвате няколко дължини – най-късите във вътрешното ъгълче на окото и най-дългите за външното. Накрая нанесете няколко пласта от водоустойчивата спирала Yves Saint Laurent Mascara Volume Effet Faux Cils Waterproof

8. Внимателно запълнете устните с течното червило MAC Cosmetics Powder Kiss Liquid Lipcolour в нюанс M·A·Csmash. Започнете от средата им и постепенно очертайте контурите. Апликаторът на червилото ще ви води идеално, но спокойно можете да си помогнете и с четка за устниКонтуриращ молив в този случай не е необходим, червилото ще издържи и няма да се разтече. Но ако сте свикнали и не можете без него, използвайте го, разбира се. 

9. Напръскайте целия грим със спрея Estée Lauder Set+Refresh Perfecting Makeup Mist, който ви гарантира, че макиажът ви няма да мръдне нито през деня, нито през нощта.

За перфектния сватбен грим ще ви трябват

Как да направим гладка сватбена прическа

Пусната прическа за булки е чудесна, но къдриците често не запазват формата си през целия ден, а свободният кок с кичури около лицето може да е истинска скука. Защо тогава да не пробвате като сватбена прическа кок, който е напълно гладък и ще издържи всичко. Но пак ще трябва да започнете с леко накъдряне на косата с маша или преса, защото после става по-податлива и се оформя по-добре. 

Над челото можете да направите път или да оставите косата сресана назад. Хванете я на нисък кок, който после омотайте в желаната форма и фиксирайте към главата с фиби. Когато сте готови, добавете още няколко фиби за сигурност и лакирайте отново резултата с лак за коса

Е, заинтригува ли ви сватбеният грим с червени устни и кок за булката? Ако все още не можете да вземете решение, нашето видео ще ви помогне.