Преминете към основното съдържание

Урок: ЛЕСЕН ОПУШЕН ГРИМ

4.04.2022 г.

Notino

Прочитане за 4 минути

ОПИТВАЛИ ЛИ СТЕ НЯКОГА ДА СИ НАПРАВИТЕ ОПУШЕН ГРИМ, ИЗВЕСТЕН И КАТО „SMOKEY EYES“? МОЖЕ ДА ВИ СЕ СТРУВА, ЧЕ Е ПО-ТРУДНО, ОТКОЛКОТО Е В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ. ЗНАМ НЯКОЛКО ТРИКА, С КОИТО БЪРЗО И ЛЕСНО ДА СЕ РАДВАТЕ НА ОПУШЕН ГРИМ И ЩЕ ВИ ПРЕВЕДА ПРЕЗ ЦЯЛАТА ПРОЦЕДУРА СТЪПКА ПО СТЪПКА. НАКРАЯ ВСИЧКО ЩЕ ВИ БЪДЕ СЪВСЕМ ЯСНО, ПОВЯРВАЙТЕ МИ!

Да започнем от самото начало. Знаете ли защо жените толкова често залагат на опушения грим? Поради една единствена причина. Защото това е вероятно най-секси визията, която съществува под слънцето. Не е задължително опушеният грим да се прави само с черни сенки, дори не и сиви, ако това не са вашите нюанси. Опушеният грим спокойно може да бъде в кафяво или в още много други цветове. Може да бъде озарен с малко виолетово или розово.

Ще ви преведа през цялата процедура. Достатъчно е да пробвате да го направите няколко пъти и после всичко ще се случва много бързо. Най-напред обаче няколко съвета и трика. 

Изразителните кръгове под очите могат да привлекат нежелано внимание. Ако гримирам очите си с тъмни сенки и пропусна коректора, излишно си придавам уморен вид. Ето защо най-наред започвам с продукта, без който не можете да минете, ако сте над двадесет и пет – околоочния крем. За да не позволите на коректора да се натрупва във фините бръчки, околоочната зона трябва да е добре хидратирана. Обикновено избирам по-гъсти кремове, но по-скоро нощни. Защото по-тежкият околоочен крем не попива толкова добре и заедно с коректора създава т. нар. „cakey“ ефект.

Сега идва ред на коректора, който нанасям около очите. Хубаво е да е влажен, хидратиращ, не трябва да изсушава околоочната зона. За нанасяне най-често използвам пръсти, но когато гримирам клиентки, използвам четчица или малка гъбичка. В повечето случаи започвам с опушения грим и едва после продължавам с останалата част от грима. Така избягвам корекциите в случай, че пигментите на тъмните сенки опадат при нанасянето.

Преди да започна да гримирам очите, използвам най-фината фиксираща пудра. Нанасям я с мека четка по цялата околоочна зона. Следва основа за грим под сенки за очи, която гарантира по-голяма издръжливост и интензивност. Освен това предотвратява натрупване в бръчките.

Най-лесно е да нанесете по-тъмните сенки с пръсти и после да ги размажете с помощта на кръгла четка. Когато си правя семпъл опушен грим, често използвам само един цвят, който нанасям по цялата подвижна част на клепача. Изборът му зависи от настроението ми и от това, какво ще е облеклото ми. Не правя особена разлика между пуловери и рокли. Опушеният грим може да изглежда страхотно, без значение какво ще облечете. Важни са по-скоро техниката и изборът на цвета на сенките.

Продукти

Имам зелени очи, затова често залагам на по-тъмни кафяви нюанси. Ако искам промяна, избирам типичния за опушен грим цвят. Една от палитрите, които съдържат перфектна комбинация от сенки, е Smashbox Cover Shot. Тя е неутрална и предлага богат избор от цветове. Опушеният грим за кафяви очи може да бъде предизвикателство. В такъв случай бих използвала два цвята. През целия клепач бих нанесла някой от по-тъмните нюанси от палитрата Catrice PRO Lavender. В центъра с пръсти бих добавила наситен виолетов нюанс, който да омекоти кафявата основа и да придаде искра на погледа ви. Опушеният грим за сини очи също може да бъде в кафяв или сив оттенък. Така сините очи буквално ще засияят!

Препоръчвам на всички да започват с черен или тъмнокафяв молив за очи. Ако искам погледът ми да е по-изразителен, нанасям го наистина първи. Не е проблем, ако линията е по-дебела. Важното е, че ще създаде красив наситен ефект на тъмен цвят непосредствено при миглите. И така те ще изглеждат по-гъсти. Страхотен избор е моливът Maybelline Tatoo liner, който лесно се нанася и размазва. После върху него нанасям сенки за очи.

Понякога търсим по-драматичен ефект. :) В този случай с помощта на водоустойчивата очна линия на NYX Epic Ink ще създадете още по-уверен поглед. По-изразителен опушен грим ще постигнете и ако използвате по-тъмен нюанс за долната линия на миглите, който да допълните с черна линия. Това вдига целия грим на изцяло ново ниво. Накрая завършете със спиралата за екстремен обем и интензивен черен цвят от Mac Cosmetics In Extreme Dimension 3D Black Lash Mascara.