Преминете към основното съдържание

Урок: Balletcore – грим трендът на 2023 година. Защо да го пробваме?

13.04.2023 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Иска ви се да освежите грим визията си, но не знаете как? Опитайте една от топ грим тенденциите на 2023 година. BALLETCORE. Нежна визия в розови цветове. За пролетния грим можете да използвате някой от нашите страхотни подаръци, които ще получите от нас при покупка на декоративна козметика на стойност над 80 лв. – мултифункционален грим или комплект четки.

Balletcore: Женствена и романтична визия

Естетиката balletcore навлиза в модата, грима и начина на живот още от 2022 година. С тренда на така наречените балетни пантофки обаче ще се срещаме и тази година. В грима, вдъхновен от балетния стил, не пестете ружа. Той се нанася дори на няколко пласта по бузите, слепоочията и носа. За визията са задължителни още щедра доза хайлайтър и блясък или масло за устни. И най-важното: колкото по-розов е нюансът, толкова по-добре. Опитайте тази младежка, монохромна визия, която сякаш е създадена точно за пролетта.

Открийте продуктите за създаване на balletcore грим

Как да се гримираме в стил balletcore?

  1. За супер издръжливост на фон дьо тена най-напред нанесете по лицето основа за грим NYX Professional Makeup The Marshmellow Primer. Изравнете тена на кожата с фон дьо тен L’Oréal Paris True Match и ако има несъвършенства по лицето или кръгове под очите, ги прикрийте с коректор MAC Cosmetics Pro Longwear Concealer
  2. Идва ред на ружа MAC Cosmetics Mineralize Blush. Не се притеснявайте да го нанесете на няколко пласта от изпъкналата част на бузите до слепоочията, по носа и дъгата под веждите. В този случай, разбира се, не важи това, че по-малкото е повече.
  3. За да озарите порядъчно местата с руж, нанесете там и хайлайтър NYX Professional Makeup Winx Fairy
  4. За очите ползвайте основа за грим NYX Professional Makeup High Definition Studio Photogenic – така сенките няма да мръднат.
  5. Нанесете средно светъл нюанс от палитрата NYX Professional Makeup Mystic Petals в зоната на дъгата над окото. С розовите сенки от същата палитра добавете по-тъмен оттенък във външното ъгълче на окото и още по-тъмен по дъгата над окото. Нанесете от него и под очите.

За вашия Balletcore са подходящи и

 

6. Озарете порядъчно клепачите с хайлайтър NYX Professional Makeup Winx Fairy. Не забравяйте и за вътрешното ъгълче на окото.

7. За допълнително озаряване нанесете във вътрешното ъгълче при слъзното каналче светъл молив NYX Professional Makeup Epic Smoke Liner. Така очите ви ще се увеличат визуално.

8. Подчертайте миглите с няколко пласта на спиралата MAC Cosmetics M·A·CStack Mascara Superstack Mega Brush.

9. Оформете веждите с комплекта за оформяне на вежди MAC Cosmetics Made To Wow Brow Kit.

10. За леко оцветени устни с пръст потупайте по тях червило MAC Cosmetics Chili's Crew Lustreglass Lipstick. Ако искате да увеличите устните, използвайте контуриращия молив NYX Professional Makeup Slim Lip Pencil

Готови сте! Как да се гримирате с Balletcore визия можете да видите и в нашето видео.