Преминете към основното съдържание

Broken doll

Чака ви незабравимо парти за Хелоуин? Опитайте тази сладка и същевременно ужасяваща визия и се превърнете в невероятна ретро кукла. За това ви трябват само няколко продукта. Марката Barry M ще ви посъветва как да я постигнете!

Стъпка 1

Започваме с фон дьо тена. Порцеланова кожа и изравнен тон – това е основата на кукленското лице. С тази задача лесно ще се справи фон дьо тенът Fresh Face. Нанесете го равномерно по кожата с помощта на четка, гъбичка или с пръсти.

Стъпка 2

Прикрийте дребните несъвършенства по лицето с коректора Fresh Face. Използвайте го в един или два по-светли нюанса, отколкото е фон дьо тенът ви, не пропускайте да го нанесете и под очите за озаряване.

Стъпка 3

Сега идва време да се заиграете с контурите на лицето. С помощта на пудра или контуриращ стик очертайте скулите, челюстта и слепоочията, контурирайте носа и брадичката.

Стъпка 4

Сега се насочете към очите. При куклите те също са емблематични и приковаващи вниманието. Целта ни е подчертаване и увеличаване! Започнете с нанасяне на сенки с по-светъл розовеещ оттенък в гънката на клепача. Придържайте се във външното ъгълче.

Стъпка 5

В следващата стъпка добавете на очите малко цвят! Използвайте по-тъмно розов нюанс във външното ъгълче към линията на миглите, за да придадете дълбочина на грима и да направите очите още по-забележими.

Стъпка 6

И не забравяйте за блясъка. Използвайте светли блестящи металик сенки върху клепача – така очите ще изглеждат по озарено и приказно.

Стъпка 7

А сега, хайде да увеличим малко очите визуално. За това ще помогне един прост трик. С черна линия очертайте върху горния клепач издължена котешка линия, а на долния я направете няколко милиметра под линията на окото. Върху долната линия изрисувайте по-изразителни мигли с помощта на чертички.

Стъпка 8

Помните ли красивите мигащи кукли от детството? Точно такива мигли искаме! Залепете изкуствените мигли Faux Mink с лепило за мигли и го оставете да засъхне за кратко.

Стъпка 9

И сега – „гвоздеят“ на тази визия! С помощта на черна очна линия създайте по челото и бузите илюзия за пукнатини. Обърнете внимание на детайлите. Правете линиите с непрекъснати движения и се заиграйте с дебелината на отделните черти.

Стъпка 10

Вдъхнете живот на цялата визия като използвате различни сенки! С неутрални кафяви сенки подчертайте пукнатината, за да създава по-пластично впечатление.

Стъпка 11

Почти сте готови! Добавете още малко цвят и сочност на устните с помощта на изразително розово червило. Можете да нанесете малко от него и по изпъкналата част на бузите.