Преминете към основното съдържание

Злато

Въздействието на златото е било познато още на древните египтяни, затова било свързвано с въображаемата вечна младост и жизненост. В съвременната козметична промишленост тази натурална съставка е намерила място преди по-малко от 100 години, а днес се смята за луксозна съставка, която възвръща младостта и здравето на кожата. В козметиката се използва във вид на колоиден разтвор, получен чрез електролиза на микрочастици злато в деминерализиран вид.

 

Характеристики на златото

Златото има силни антиоксидантни свойства и може бързо да възстанови еластичността и сиянието на кожата. Редовната употреба на козметика със злато допринася за цялостно подобрение на състоянието на кожата.

Въздействие на златото върху кожата

  • Предпазва кожата от процесите на оксидация и помага за регенерацията на кожата.
  • Подпомага микроциркулацията на кръвта и помага за снабдяване с кислород на горния слой на кожата.
  • Помага за пречистване на кожата и ускорява изхвърлянето на токсините.
  • Действа като щит срещу неблагоприятните влияния от околната среда.
  • Поддържа кожата перфектно хидратирана благодарение на способността си да свързва голямо количество вода.
  • Укрепва стените на кръвоносните съдове и помага за възстановяване на тъканите. Благодарение на това кожата е отново стегната и еластична.

Козметика със злато

В козметиката за лице златото се намира под формата на дребни люспички, като това често са микрочастици, невидими за човешкото око. Кожата много лесно и бързо усвоява златото и изцяло използва благодатните му свойства. Не се притеснявайте от нежелан блясък или златист цвят, кожата ви ще бъде перфектно озарена без златист нюанс.

На notino.bg ще намерите богат избор от продукти със злато, които можете да включите към редовната си грижа за зрялата кожа. Дневният златен крем със слънцезащитен фактор създава върху кожата предпазен щит срещу вредните вещества от околната среда. Нощната грижа със злато пък ще се погрижи за регенерация и подхранване на кожата, докато вие си почивате. Златната маска за лице е луксозно начало на всяко разкрасяване.

Козметика със злато, която не оставя никакви златни следи, така че тайната на красивата и сияйна кожа ще бъде само ваша. Златна маска за лице, златен крем или златна маска за очи. Открийте грижа за лицето, която ще придаде величие на ритуала ви за красота!

пълен текст скрий текста