Преминете към основното съдържание

Коензим Q10

Коензим Q10, понякога наричан витамин Q, представлява наситено жълто вещество, без мирис и вкус. Това вещество, подобно на витамин, е изключително важно за генерирането на енергия в клетките ни. Коензим Q10 се среща естествено в тялото ни, където действа като антиоксидант и предпазва клетките от преждевременно стареене и токсини. С възрастта обаче образуването на естествен коензим Q10 намалява (още след навършването на 20 години) и затова е важно да си го осигурявате допълнително, за да може кожата ви да запази естествената си еластичност и младежки вид.

 

Характеристики на коензим Q10

Коензим Q10 действа като мощен антиоксидант, предпазва клетките от въздействието на свободните радикали, които се освобождават при повишено умствено и физическо напрежение, стрес и нездравословен начин на живот. Той спомага за поддържането на правилната функция на кожата и бързо регенерира увредените клетки.

Въздействие на коензим Q10 върху кожата

  • • Той действа превантивно срещу появата на бръчки и се бори с преждевременното стареене на кожата.
  • • Спомага за регенерацията на кожните клетки и стимулира образуването на колаген и еластин в кожата. Намалява видимо бръчките независимо от възрастта.
  • • Прави кожата отново стегната и еластична и спомага за поддържането на младежкия й вид.
  • Ускорява зарастването на белези от екземи и възпаления и насърчава правилната функция на кожата.

Козметика с коензим Q10

Концентрацията на коензим Q10, който се съдържа в тъканите на нашето тяло, намалява прогресивно с възрастта и допълнителното му осигуряване трябва да стане част от редовната грижа за кожата ни. Имайте предвид обаче, че продължителната употреба на продукти с коензим Q10 може да намали образуването на коензима по естествен начин в човешкото тяло. Затова е много важно да изберете правилните продукти с оглед на възрастта и състоянието на кожата.

Серумите, маските и кремовете за лице с коензим Q10 спомагат за регенерирането на кожата, като едновременно с това я изглаждат и връщат свежестта и блясъка й.Коензимът е подходящ за всички типове кожа на лицето и се понася много добре от чувствителната кожа, защото той е естествено съдържащо се в тялото ни вещество.

Коензим Q10 е незаменим помощник в грижата за кожата и в банята ви задължително трябва да присъстват продукти, които съдържат коензим Q10. На notino.bg ще намерите разнообразие от продукти, които ще осигурят нежна грижа за кожата на лицето и тялото, независимо дали едва сега започвате борбата с бръчките, или вече се грижите за зрялата си кожа.

пълен текст скрий текста