Преминете към основното съдържание

Екстракт от охлюви

Козметика с екстракт от охлюви може да ви звучи отблъскващо. Основните ѝ качества обаче бързо ще ви убедят в противното. Легендарните маски за лице, серуми и кремове със слуз от охлюви са познати с подмладяващия си ефект не само в корейската козметика. Те са богати на витамини A, E, C и колаген, който се бори против стареенето на кожата. Еластинът пък се грижи за здравината и еластичността на кожата.

 

Екстрактът от охлюви е открит случайно. Работниците, работещи във фабриките за охлюви в Южна Африка, имали изключително мека кожа на ръцете и всички драскотини им заздравявали много по-бързо отколкото обикновено. Лекарят, който работел във фермата, започнал да изследва слузта, която позволява движението на охлювите. Това случайно проучване установило, че слузта съдържа редица полезни вещества.

За козметични нужди слузта се добива по ненасилствен начин. Охлювът първо се почиства, преминава през специална процедура и след събиране на екстракта се връща невредим и здрав във фермата.

Характеристики на екстракта от охлюви

Екстрактът от охлюви е пълен с полезни за кожата вещества като хиалуронова киселина, колаген, алантоин, витамини и гликопротеини. Това натурално вещество не само помага за предпазване на кожата от увреждания и от вредните UV лъчи но и възстановява младежкия ѝ вид и еластичността ѝ.

Въздействие на екстракта от охлюви върху кожата

  • Стимулира клетките за регенерация и омекотява кожата.
  • Изглажда кожата, интензивно я хидратира и подобрява структурата ѝ.
  • Стимулира образуването на колаген и еластин, бори се с бръчките и вредните външни влияния.
  • Успокоява раздразнената кожа и намалява проявите на зачервявания.
  • Изсветлява нежеланата пигментация на кожата и регенерира раните.
  • Намалява прекомерното образуване на себум в мастните жлези и така помага в борбата с акнето. Стяга порите.
  • Грижи се нежно за увредената от слънцето кожа.

Козметика с екстракт от охлюви

Тъкмо благодарение на невероятно развитата способност на охлювите бързо да се регенерират, екстрактът от охлюви намира незабавно приложение в козметичната промишленост. Козметиката за лице с екстракт от охлюви е подходяща за всички възрастови категории и се използва и за проблемна и чувствителна кожа.

Благодарение на действието на гела от охлюви много сухата и люспеста кожа запазва трайно хидратацията и мекотата си. Серумът от охлюви ще се погрижи за подмладяване на зрялата кожа и за кожата с акне. Кремът от охлюви и маската от охлюви перфектно опъват кожата, премахват по-тъмната пигментация и намаляват раните от акне. Почистващите продукти за лице с екстракт от охлюви помагат за ефикасно премахване на мъртвите кожни клетки и за възстановяване на увредената кожа.

Нищо чудно, че козметиката със слуз от охлюви е хит по целия свят. На notino.bg ще намерите редица продукти, които всеки ден ще подмладяват кожата ви и ще я правят приятно гладка и еластична. Изпробвайте чудотворния ефект на крема с охлюви, текстилната маска или гела за очи с екстракт от охлюви!

пълен текст скрий текста