Преминете към основното съдържание

Биотин в козметиката

Биотин или витамин б7, който попада в групата на витажените, често е наричан разговорно „витамин на красотата“. Защото е достатъчна дори и малка липса на този витамин в тялото и кожата, ноктите и косата веднага дават знак, че това е така. Ако ви измъчва суха кожа, акне, екземи, косопад и пърхот, включете в грижата си козметика с биотин, която връща здравия вид и красотата на кожата и косата и действа като превенция на кожните проблеми. Открийте силата на разкрасяващата съставка, която освен това забавя стареенето на кожата и преждевременното посивяване на косата!

 

Характеристики на биотин

Биотин е естествен източник на енергия и основната му способност е грижата за правилната структура на кожата и косата, защото ги предпазва от вредното влияние на околната среда.

Действие на биотин върху косата

 • Предотвратява косопада и подпомага растежа на косата.
 • Подпомага образуването на колаген и допринася за укрепване на косъма.
 • Забавя посивяването на косата и другите признаци на стареене на косата.
 • Връща на косата гъстота, здравина и еластичност.
 • Действие на биотин върху кожата на лицето

  • Предотвратява образуването на акне.
  • Спира прекаленото изсушаване на лицето и сърбежа на кожата и е ефективен в битката с псориазиса и други кожни проблеми.
  • Предпазва кожата от вредните свободни радикали и подпомага образуването на колаген, като по този начин предотвратява образуването на бръчки и други признаци на стареене.

  Козметика с биотин

  Набавяме си необходимото за тялото количество биотин чрез храни като мая, ядки или соя. Но особено в периодите на смяна на сезоните, които оказват неблагоприятно влияние върху структурата на кожата и косата, е добре да го допълним с помощта на шампоани, серуми и друга козметика с биотин. Тъй като биотин е изцяло естествено за тялото вещество, козметиката, която го съдържа, е подходяща и за чувствителна кожа.

  Опитайте биотин за коса през пролетта и лятото, когато може да се наблюдава прекомерен косопад. Препоръчваме да включите шампоан с биотин и колаген и в периоди на повишен стрес, който се отразява върху качеството на косата и оказва влияние върху състоянието и гъстотата ѝ. След измиване на косата не забравяйте да я подхраните с биотинова маска за коса, масло или балсам с биотин.

  При ноктите биотин действа като превенция против чупенето и цепенето, подпомага растежа им и се грижи за здравето на нокътната основа. Опитайте крем за ръце с биотин или подхранване на ноктите с биотин, които препоръчваме да използвате редовно, особено през зимните месеци. Открийте тайната на вит б7, който не дава шанс на преждевременното стареене на кожата, бръчките и посивялата коса! Опитайте и вие шампоани, маски и балсами с най-добрия биотин.

  Интересувате се от козметичните съставки? Прочетете какво могат да направят кофеинът, серамидите или, например, AHA киселините!

пълен текст скрий текста