Преминете към основното съдържание

Кофеин в козметиката

Кофеинът е най-широкоразпространеният натурален стимулант в света, чието действие е познато от векове. Намира се преди всичко в кафеените зърна, чаените листа и в различно количество също и в други растения. В козметичната промишленост се използва предимно ободряващото му действие, което позволява за по-доброто кръвоснабдяване на кожата и еластичността ѝ. Кофеинът е силен акнтиоксидант, който изхвърля от тялото вредните свободни радикали и забавя стареенето на организма.

 

Характеристики на кофеина

Кофеинът е активно вещество, което се използва предимно в подмладяващата козметика. Придава на кожата сияние и подобрява общото ѝ състояние. Той е също така едно от най-търсените вещества за възстановяване на гъстотата на косата и стимулиране на корените ѝ.

Въздействие на кофеина върху кожата на лицето и тялото

  • Предотвратява прекаленото изсушаване на кожата и изравнява нейното pH.
  • Подобрява продукцията на колаген, подпомага еластичността на кожата и прави бръчките по-малко забележими.
  • Предпазва кожата от свободните радикали, помага за регенерацията ѝ и стимулира образуването на здрави кожни клетки. Цялостно подобрява състоянието на кожата.
  • Помага за редуциране на акнето, прави белезите от акне по-малко видими.
  • Намалява отоците и се бори ефикасно срещу тъмните кръгове и торбички под очите.

Въздействие на кофеина върху косата

  • Намалява косопада и стимулира растежа на нови косми.
  • Допринася за цялостна регенерация на скалпа, подхранва корените на косата.
  • Изравнява pH баланса на скалпа.

Козметика с кофеин

Поради укрепващия си ефект кофеинът много бързо заема почетно място в анти-ейдж козметиката. Ще го намерим в лифтинг кремовете за лице и кремовете за околоочната област. Любим продукт са също кремовете против целулит с кофеин и стягащите продукти за цялото тяло.

Благотворният кофеин е част също от грижата за косата. Серумите и шампоаните с кофеин предотвратяват прекомерния косопад и стимулират растежа на косата.

Намерете си кофеинов шампоан на notino.bg и се наслаждавайте на красива и здрава коса. Включете ободряващия кофеин в редовната грижа за лицето си и всеки ден се събуждайте красиви. Подарете си кофеиново ободряване още днес!

пълен текст скрий текста