Съхранение на кърма

Филтър
Ценови диапазон

до

За кого?
Подаръци и промоции

Контейнери и пликове за кърма

Малките запаси от кърма винаги са от полза! Без значение дали се налага за кратко да се отделите от бебето си или искате да облекчите пълните гърди между кърменията и да съхраните кърмата за бъдещо ползване, няма нищо по-лесно от това да я съхраните в хладилника или фризера с практични пликчета или торбички за кърма. Когато го правите обаче, трябва да съблюдавате няколко хигиенни принципа. Ще ви посъветваме какво да правите с кърмата и как да я съхранявате най-добре.

Как да съхраняваме кърма

Пазете кърмата от замърсяване, което би могло да предизвика храносмилателни проблеми у бебето. Винаги най-напред старателно измийте ръцете си и грижливо стерилизирайте всички шишета и съдове за съхранение на кърма, както и частите на самата помпа за кърма.

Принципи за съхраняване на кърма

  • Млякото, поставено в стерилизиран контейнер за съхранение на кърма, може да се пази за срок от 24 часа в хладилника при температура 4 °C или до три месеца във фризера при температура -18 °C.
  • Винаги върху всички пликове за съхранение на кърма и торбички поставяйте датата на изпомпване и количеството мляко.
  • Никога не съхранявайте млякото на вратата на хладилника.
  • Количеството в една доза съхранено мляко трябва да отговаря на количеството, което бебето може да изпие за едно кърмене.
  • Замразената кърма размразявайте бавно в хладилника или на водна баня, после разбъркайте добре и използвайте до 24 часа.
  • Неизпитото мляко не трябва да се дава повторно на бебето или отново да се замразява.

Начини за съхранение на кърма

Съдовете за съхранение на кърма обикновено са произведени от стъкло или пластмаса и имат плътни капачки, за да не позволят на млякото да придобие миризма от хладилника или фризера. Типове контейнери за кърма:

  • Специален съд за кърма с херметическа капачка.
  • Бебешко шише с уплътняваща капачка, която после лесно се сменя с биберон.
  • Пликчета за кърма, които спестяват място във фризера.

Нашият съвет: На notino.bg ще намерите и практичен дозатор за мляко за съхранение на изкуствена храна на точни дози.

Благодарение на запасите от кърма за храненето на бебето лесно ще се погрижи и друг член на семейството! Всякакви пликове за съхранение на кърма, дозатори за сухо мляко, помпи и други бебешки стоки ще намерите на notino.bg!