Аспиратор за нос за бебе

Филтър
Ценови диапазон

до

Подаръци и промоции

Помпи за нос за бебе

Ще изчисти всяко детско носле! Качественият аспиратор за нос на трябва да бъде сред задължителните бебешки аксесоари. Идеален помощник, когато малкото ви съкровище страда от сополи и запушен нос при хрема, но ще го използвате и за ежедневна хигиена и отстраняване на замърсявания от носа на бебето. Ето защо е необходимо да изберете помпа, с която не само се работи лесно, но и лесно се почиства. Ще ви посъветваме, как да изберете най-добрия аспиратор за нос за бебе.

Как да изберем ефикасен аспиратор за нос

В носа на бебето всеки ден попадат замърсявания, които причиняват раздразнение и така могат да предизвикат поява на сополи. Запушеният нос на бебето, което все още не може само да смърча или да диша през устата, води до проблеми с дишането, пиенето на мляко и неспокоен сън. Аспираторът за нос помага за лесно и бързо облекчение от секретите и може да се използва още от раждането.

Типове аспиратори за нос

Отделните аспиратори се различават по начина на употреба, вида, нивото на шум и ефективността.

 • Помпата за нос с тръбичка или ръчен аспиратор за нос се използва много лесно и е тиха. С помощта на тръбичките, една от които се вкарва в ноздрата на детето, а другата в устата ви, се извършва щадящо изсмукване на секретите, които се събират в съда между тръбичките. Това е изключително лесен за съхранение тип аспиратор, подходящ най-вече при лека хрема.
 • Помпата за нос с балон е тих и практичен аспиратор за нос бебе, подходящ за ежедневна употреба. Работи на принципа на балон, чийто край вкарвате в ноздрата на детето и при освобождаване на балона се създава подналягане, което бавно извлича назалния секрет.
 • Аспиратор за нос за прахосмукачка е подходящ за домашна употреба за наистина силна хрема. Този тип помпа за нос трябва да се включи към прахосмукачка, а в случай на нужда също може да се управлява с помощта на устата. Аспиратор за нос на прахосмукачка е много ефективен, но шумът от прахосмукачката може да е неприятен за бебето.
 • Електрическият аспиратор за нос се задвижва с батерии АА и представлява много ефикасен тип помпа, подходяща за силна хрема. Той е не само тих, но и не заема място, затова е чудесен за пътуване.

Как се използват аспираторите за нос

Изсмукването на секрети от носа не винаги е приятно за бебето, но е бърз и много лесен процес, който носи жадуваното облекчение от запушения нос. Предлагаме няколко практични съвета, които биха могли да улеснят изсмукването на секретите от носа на бебето:

 • Преди първата употреба винаги прочитайте внимателно информацията от листовката.
 • Преди самото изсмукване напръскайте в носа на бебето капки морска вода, предназначени за възрастта на детето ви, и оставете да подействат най-малко 3 минути. Морската вода ускорява разтварянето и освобождаването на секретите и улеснява изсмукването.
 • Ако използвате аспиратор с балон, най-напред натиснете балона, сложете тръбичката в края на ноздрата и после освободете балона.
 • Ако не успеете да хванете всичко, леко раздвижете края на аспиратора в ноздрата.
 • Бебешки аспиратор за секрети може да бъде използван и през нощта, ако запушеният нос нарушава съня на детето ви.
 • Ако лекарят ви препоръча спрей за нос, използвайте го едва след почистване на носа.

Как се почиства аспиратор за нос за бебе

Аспираторът за нос трябва да се почиства както при първото, така и преди всяко следващо използване и след него.

 • Преди първото използване измийте аспиратора с гореща вода. Ако производителят препоръчва, можете да го стерилизирате чрез изваряване.
 • След всяка употреба разглобявайте помпата за нос, за да може всички части да бъдат старателно измити или стерилизирани.
 • Преди следваща употреба аспираторът за нос бебе трябва винаги да е старателно изсушен.
 • За почистване никога не използвайте дезинфекциращи разтвори или алкохол.

Използването на ел. аспиратор за нос лесно и бързо облекчава носа на бебето ви от секретите и замърсяванията, които могат да предизвикат неприятни усложнения. Практичната помпа с тръбичка ще се справи с всеки сопол, аспираторът с балон влиза във всяка чанта за преповиване. Изберете най-ефикасния аспиратор за секрети за бебе на notino.bg.