Преминете към основното съдържание

Le Couvent Maison de Parfum

За марката Le Couvent Maison de Parfum

Вдъхнете уханието на тайната на природата под формата на 100% веганска козметика за грижа и ексклузивни аромати, създадени по принципите на традиционното френско парфюмерство. Насладете се на уханна разходка с Le Couvent Maison de Parfum.

Марката Le Couvent Maison de Parfum (по-рано Le Couvent des Minimes) е вдъхновена от наистина древна история.  През 1614 г. бил основан манастирът Couvent des Minimes Mane, в който живял и учил Луи Фьойле, прочутият ботаник на крал Луи XIV. Той предприел няколко пътешествия до всички континенти, за да даде имена на новооткритите растителни видове, смятани днес за основополагащи камъни на съвременната ботаника. Марката Le Couvent de Minimes препраща тъкмо към онова време, продължава ботаническата история на манастира и набляга на използването на натурални суровини.

Парфюмите Le Couvent Maison de Parfum както и одеколоните, съдържат до 92% съставки от естествен произход. Техните изчистени, елегантни стъклени флакони са украсени с логото, напомнящо благороднически печат. Козметиката за грижа Le Couvent de Minimes е тържество на естествената красота, а ароматът ѝ ще ви прободе като стрелата на Амур. Изчистеното съдържание на продуктите, вдъхновено от природата, не включва вещества от животински произход и e подходящо и за най-чувствителната кожа.

пълен текст скрий текста