Електрическа пила за нокти

Електрическа пила за нокти
Филтър
Ценови диапазон

до

Най-продавани

Електрическа пила за маникюр – как да изберем правилната?

По-лесно, по-бързо и по-професионално – такова ще бъде оформянето на ноктите, ако решите да си купите електрическа пила за нокти. Без значение дали ще ви служи само за лични цели или искате да осигурите комфорт и професионално изглеждащ маникюр на приятелките си, качествената ел пила за маникюр ще вдигне целия процес на много по-високо ниво. Достатъчно е да изберете такава, която да отговаря на нуждите ви.

Какво е електрическа пила за нокти?

Това е малък уред, захранван с ток или чрез батерии, с който можете да направите същото, което постигате с обикновената пила, само че много по-бързо и ефективно. Тя ще се превърне в незаменим помощник, без значение дали се грижите за естествени, изкуствени, гел или акрилни нокти.

Ще се погрижи за придаване на форма, отстраняване на натрупания гел лак (затова често се нарича електрическа пила за сваляне на гел лак), но ще обърне внимание и на кожичките на ноктите, мазолите и ще изглади повърхността им. Преди да си я купите е добре да знаете какви са основните параметри, по които се различават отделните електрически пили за нокти.

Домашна или професионална електрическа пила за нокти

Електрическата пила за лична употреба не е необходимо да изпълнява по-високите изисквания, на които трябва да отговаря професионалната електрическа пила за маникюр в салона. Ще ви е достатъчен и по-малък брой обороти (под 30 хиляди). От друга страна, електрическата пила за нокти с улавяне на праха, който се появява при пиленето на ноктите, е задължителна по-скоро за професионалистките. По-взискателните от вас ще оценят тази функция, но за домашна употреба със сигурност можете да минете и без нея.

Захранване и мощност на електрическа пила за нокти

Ако не планирате да оформяте ноктите си на друго място, освен вкъщи, ще ви бъде достатъчно захранване от мрежата. Това е и най-често срещаният обикновен тип електрическа пила за нокти. Тормозят ви кабели или искате да се грижите за ноктите си навсякъде? Изберете варианта с акумулатор или на батерии. Но във втория случай се подгответе за редовната им смяна, както и за по-ниския брой обороти.

При работа с електрическата пила за маникюр сами регулирате оборотите. За естествени нокти е достатъчен най-ниският им брой, за акрилните е обратното – нужен ви е най-високият. Най-често максималният брой обороти, които достигат електрическите пили, е около 20 хиляди. Така можете да регулирате необходимата скорост по скалата от около 3 до 20 хиляди.

Фрези за електрически пили или приставки за електрическа пила

Една от най-важните стъпки, преди да си купите електрическа пила за нокти, е да определите изискванията си, свързани с възможностите на уреда. Въз основа на това избирате електрическа пила със съответните приставки – или фрези. След това фрезата се поставя върху тялото – дръжката на електрическата пила. Отделните професионални електрически пили за нокти се различават по броя на приставките, които са част от комплекта при закупуването му. Фрезите за нокти могат да се отличават по форма, материал и големина на частиците:

  • Форма: Ще срещнете най-различни форми, например, конус, валяче, приставка с топче (за премахване на мъртвите кожички на ноктите), с форма на пламък и други. И всичко това с различни размери за бърз, безопасен и ефективен маникюр или педикюр.
  • Големина на частиците: Обикновено важи това, че по-фините частици са идеални за естествени нокти, чувствителни места или кожички на ноктите, а по-грубите частици – за твърди акрилни нокти, за отстраняване на стари пластове лак или, например, при груби мазоли на краката. Фрезите се обозначават с цветна лента според големината на частиците.
  • Материал: Най-твърдите, произведени от диамант или сапфир, са идеални за естествени нокти. Най-често използваният и най-предпочитан избор на маникюристките е материалът карбид. Текстил или силикон служат за красиво изглаждане на ноктите. Ще срещнете също титан, керамика или хартия.

Какво друго могат електрическите пили за нокти

След като вече имате представа за това, как трябва да изглежда най-добрата електрическа пила за маникюр, се насочете към избор и по други критерии. Сред тях може да са материал, тегло и ергономична форма на електрическата пила. Освен това и LED осветление, с което виждате ноктите по-добре. Полезна е и възможността за промяна на посоката на въртене на фрезата за нокти, калъфът и броят на аксесоарите, сред които са нокторезачка, четки за почистване или разделители за пръстите.

Ако искате да изглеждате като след посещение на луксозен салон и да имате само професионални резултати, електрическата пила за нокти не трябва да липсва в антуража ви. Изберете според изискванията си и се наслаждавайте на винаги красиво оформени нокти!

Съвет за финал: Снабдете се и с други аксесоари за оформяне на маникюр: лампа за гел нокти или практичен комплект за маникюр.