Кутикула

Филтър
Ценови диапазон

до

Подаръци и промоции
Oценка
  •   3
Най-продавани

Как да се грижим за кожичките около ноктите

Функцията на кожичките около ноктите е да предпазва ноктите ни. Ако обаче дълго време не им обръщате внимание, те могат да причинят повече вреди, отколкото ползи. Освен това, че неоформените кожички около ноктите съкращават нокътното легло, те могат да бъдат причина и за недостатъчното подхранване на нокътя. А грижата за тях съвсем не е трудна.

Правилна грижа за кожичките на ноктите

  • Пътят към красивите нокти започва още с миенето на ръцете. Избирайте сапуни, който не водят до излишно изсушаване и нанасяйте крем след всяко миене на ръцете.
  • Кремът за ръце трябва винаги да намира място на рафта в банята или в дамската чанта. Не трябва да се притеснявате, че ръцете ви ще останат мазни. Просто изберете такъв, който лесно и бързо попива. Ако кожичките на ноктите ви създават проблеми, изберете директно крем за кожички по ноктите, който осигурява целенасочена грижа.
  • Критичният сезон е зимата, когато кожата се изсушава бързо и кожичките около ноктите страдат. Ето защо не забравяйте да носите ръкавици и осигурявайте интензивна подхранваща грижа на ръцете си от време на време. Идеални помощници за това са регенериращ серум или масло за кожички на ноктите, които придават необходимата хидратация и могат да действат през нощта. Друга възможност е да нанесете по-дебел слой крем по целите ръце, да сложите памучни ръкавици и на сутринта кожата ще бъде съвършено мека и възстановена.

Как да отстраним кожичките по ноктите

Оформянето на кожичките на ноктите трябва да бъде част от всеки домашен маникюр. Основната ви задача обаче не е отстраняване на разранени кожички около ноктите, а преди всичко правилното им насочване.

  • Най-напред свалете лака от ноктите, почистете ги и използвайте омекотител за кожички на ноктите. Просто нанесете омекотяващия гел на капки, оставете го да подейства за кратко и след това продължете с уред за избутване на кожички. Дървените са наистина отлични, а можете да използвате и скосения връх, който е в единия край на уреда за отстраняване на кожичката.
  • Действайте внимателно, малко по малко, за да избегнете болезнено разраняване и други неприятни усещания.

Клещи за кожички, продукт за отстраняване на кутикула на нокътя

Тези уреди в никакъв случай не са предназначени за отстраняване на живи кожички, а ако редовно и правилно се грижите за ноктите си, може и изобщо да нямате нужда от тях.

  • Те обаче са страхотни, ако искате да се избавите от мъртви, излишни, видими или стърчащи кожички, които развалят цялостния външен вид на ноктите.
  • Работата с тях е изключително точна, чиста и са изработени от устойчива неръждаема стомана.

Красивите нокти не зависят само от приятния нюанс на лака за нокти. Той се отличава единствено върху ръце, третирани с кремове, масло, балсами или серуми за грижа за нокти и кожички. Допълнете рутината си с грижа за ръце за подхранване и оформяне на кожички по ноктите и позволете на ноктите ви да изпъкнат.