Преминете към основното съдържание

Урок: Нетрадиционен и сияен „хало“ валентински грим

24.01.2024 г.

Iva Davies

Прочитане за 3 минути

Искате ли тази година на Свети Валентин да блеснете истински? Изпробвайте грим в стил халоефект. Не знаете как да го постигнете? Подготвили сме за вас подробно упътване, с което дори абсолютно начинаещите ще се справят лесно с този стил.

Хало“ е ефект, с който гримирате очите по различен от класическия начин за нанасяне на сенки за очи. Вместо класиката, която повелява най-светлите сенки да бъдат във вътрешния ъгъл на около, а най-тъмните – във външния, при този метод тъмните сенки се нанасят във вътрешния и външния ъгъл, а най-светлите в средата на клепача. По този начин окото красиво грейва и в същото време се сдобивате с драматичен поглед. Как да го направим?

Как да си направим „хало“ валентински грим:

  • Изравнете кожата с фон дьо тен Yves Saint Laurent All Hours Foundation, който прикрива всички несъвършенства на кожата и въпреки това изглежда много естествено. Ако е необходимо, фиксирайте лицето с пудра
  • Усмихнете се на себе си и нанесете върху изпъкналите участъци на бузите руж Clinique Blushing Blush™ Powder Blush.
  • Изпъкналите места по лицето – скулите, билото на носа и сърчицето на устните – озарете с хайлайтъра Estée Lauder Bronze Goddess
  • За гримирането на очите вземете палитрата MAC Cosmetics Connect In Colour Eye Shadow Palette 6 shades в цвят rose lens и нанесете най-тъмните сенки strong connection във вътрешния и външния ъгъл на окото. Продължете нанасянето на сенките с цвят grain. В средата на клепача поставете с потупване с пръст сенките pink.net. Така ще постигнете ефект „хало“, сияние над ириса.

За луксозен валентински грим са ви необходими

  • Върху малка четка пръснете малко фиксиращ спрей MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+, вземете сенките in living pink от палитрата MAC и акцентирайте вътрешния ъгъл. Подчертайте долния клепач с розови сенки cute on mute.
  • Очертайте горните мигли с черна очна линия Lancôme Lash Idôle Liner. Удължете я навън в посока към веждите и слепоочията. Покрийте миглите с няколко слоя спирала Lancôme Hypnôse.
  • Оцветете устните с червилото Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture в цвят rouge eros. За голяма доза цвят можете да използвате четка за устни или да размажете червилото с пръст за по-нежен ефект.
  • За да издържи гримът ви през целия ден на Свети Валентин, фиксирайте със спрея MAC Cosmetics Prep + Prime Fix+.

Ние сме очаровани от халоефекта и ще го носим не само на Свети Валентин. Изглежда божествено. Изпробвайте го и вие. Например с помощта на нашата видео инструкция!